1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK Başkanı Yılmaz: Yerinde üretim hızlanacak

EPDK Başkanı Yılmaz: Yerinde üretim hızlanacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, kendi elektriğini üretmek isteyenlerin hazırladığı 23 projenin olumlu...

EPDK Başkanı Yılmaz: Yerinde üretim hızlanacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, kendi elektriğini üretmek isteyenlerin hazırladığı 23 projenin olumlu karşılandığını belirterek "Yerinde enerji üretimi konusunda hızlı ilerleme sağlanacak" dedi.

Gaziantep Enerji Zirvesi başladı. Konuşmacılar arasında EPDK'nın yeni başkanı Mustafa Yılmaz da yer aldı. EPDK Başkanı olarak ilk konuşmasını yaptığı için biraz heyecanlı olduğunu belirten Yılmaz, “2 şubatta doğdum, 2 şubatta evlendim. 20 Şubat’ta da EPDK Başkanı olarak atandım. Bu nedenle heyecanımı mazur görün. İlk konuşmamı Gaziantep’teki hemşehrilerimin önünde yapmaktan da ayrıca heyecan ve gurur duyuyorum” dedi.

Doğalgazın politik ve sosyal bir hedef olarak belirlendiğini ifade eden Mustafa Yılmaz, bu alandaki yatırımlarla Gaziantep, Nizip ve Kilis’te doğal gaz kullanımının yaygınlaştığını anlattı. Bu sayede ekolojik kent olma yolunda önemli bir adım atıldığını ifade eden Mustafa Yılmaz, “Gaziantepli sanayici ve iş adamları da enerjiyi ekonomik ve daha etkili kullanma şansına sahip oldu. Bu da sanayiye olumlu katkı sağladı” diye konuştu.

Bugün Türkiye’de kendi elektriğini üreten vatandaşların fazlasını satarak gelir elde etme imkanına da sahip olduğunu kaydeden EPDK Başkanı Yılmaz, “23 proje olumlu karşılanmış ve yerinde enerji üretimi konusunda hızlı bir ilerleme sağlanacaktır. Gaziantep bu hususta da öncülük etmektedir” dedi.

Gaziantep’i de kapsayan Toroslar Elektrik dağıtım bölgesi geçtiğimiz sonbaharda özel sektöre devredildiğini kaydeden Mustafa Yılmaz, “Toroslar EDAŞ’ın 2016 yılına kadar 87 milyon TL yatırım yapma yükümlülüğü var. 558 bin adet elektirik abonesine daha iyi hizmet etmekle yükümlü” diye konuştu.

EPDK Başkanı, ekolojik kent projesi nedeniyle Gaziantep Valisi ile AK Parti’nin yeni belediye başkan adayı Fatma Şahin’e teşekkür etti. Yılmaz, örnek alınması gereken bir proje olarak nitelediği ekolojik kent projesinin bu alanda şimdiye kadar yapılan çalışmalara ivme kazandıracağına inandığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler