1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. EPDK başkanından hibrit yatırımcılarına çağrı

EPDK başkanından hibrit yatırımcılarına çağrı

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, önümüzdeki dönemde Türkiye’de hibrit enerji santrali yatırımlarının artacağını belirterek, yatırımcılardan bu konuda gayret beklediklerini açıkladı.

EPDK başkanından hibrit yatırımcılarına çağrı

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, önümüzdeki dönemde Türkiye’de hibrit enerji santrali yatırımlarının artacağını belirterek, yatırımcılardan bu konuda gayret beklediklerini açıkladı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 26. ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI Digital) açılışında yaptığı değerlendirmede, Türkiye’de önümüzdeki süreçte hibrit tesislerin kendisini ciddi manada göstereceğini belirterek, “Yatırımcılarımızdan da bu hususta gayret bekliyoruz. Onların gayreti bizi de gayretlendirecektir” dedi. 

“GÜNEŞİ BELKİ DE ENERJİ SEKTÖRÜNÜN BAZI PROBLEMLERİNİN TEDAVİSİ OLARAK KULLANIYORUZ”

Aldıkları kararlarla her zaman yatırımcının önünü açtıklarını kaydeden Yılmaz, yenilenebilir enerjide de yatırımların dünyaya örnek olacak, takdir edilecek seviyede olduğunu söyledi. Yılmaz, “Bugün HES santrallerinin içerisinde, kömür santrallerinin içerisinde, rüzgar santrallerinin içerisinde güneş olacak. Zaten güneş hayat demektir. Eğer bir ev güneş alıyorsa o evden hastalık çıkmaz. Dolayısıyla biz de belki de rehabilitasyon olarak, enerji sektörümüzün bazı problemlerinin tedavisi olarak da kullanıyoruz. Bunda da çok güzel adımlar attık. Aynı anda hem rüzgarımızla, hem suyumuzla hem güneşimizle bir yerden enerji üreteceğiz. Ne kadar güzel” ifadesini kullandı.

“YEŞİL SERTİFİKA İLE İKİNCİ BİR KAZANÇ KAPISI AÇIYORUZ”

Yeşil sertifika ile de ilgili bir düzenlemeler yaptıklarını hatırlatan Yılmaz, “Bu sektöre yatırım yapan yatırımcılarımız dünyanın her yerinde, Avrupa’da sertifika satacaklar. İkinci kazanç kapısını açıyoruz. Dolayısıyla biz bunları yaparken yatırımcılarımız da bu yatırımlarına devam edecekler. Türkiye’de önümüzdeki süreçte hibrit tesisler de kendisini ciddi manada gösterecek. Yatırımcılarımızdan da bu hususta gayret bekliyoruz. Onların gayreti bizi de gayretlendirecektir. Şimdi tabi başlangıç noktasındayız” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Denizli

Önceki ve Sonraki Haberler