1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK benzinde en az 5 kuruş indirim istedi

EPDK benzinde en az 5 kuruş indirim istedi

Enerji Günlüğü - EPDK. akaryakıt dağıtım şirketlerinden benzin ve motorinde en az beş kuruşluk daha fiyat indirimi istedi. Aksi halde tavan koyabilecekleri...

EPDK benzinde en az 5 kuruş indirim istedi

Enerji Günlüğü - EPDK. akaryakıt dağıtım şirketlerinden benzin ve motorinde en az beş kuruşluk daha fiyat indirimi istedi. Aksi halde tavan koyabilecekleri uyarısında bulundu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa YILMAZ akaryakıt dağıtım şirket yöneticileri ile bir araya geldi. EPDK'da yapılan ve 2 saat süren toplantıya petrol piyasasında faaliyette bulunan PETDER, ADER ve AKEDER'e üye şirketlerin yöneticileri katıldı.

EPDK Başkanı Yılmaz, akaryakıt sektörünün sürdürülebilir bir yapıya kavuşması gerektiğini vurgulayarak, bu yöndeki izlememiz ve denetimlerimiz titizlikle sürmektedir dedi.

BAYİ ANLAŞMALARINI GÖZDEN GEÇİRİN

Yılmaz, dağıtım şirketlerinin bayi anlaşmalarını gözden geçirmeleri gerektiğini belirterek, dağıtım şirketlerince bayi transferlerinde oluşan yüksek bedellerin piyasaya zarar verdiğine dikkat çekti. Başkan Yılmaz, transferler için ödenen bu yüksek bedellerin nihai noktada tüketiciye yansıtılmasını kabul edemeyeceklerini ifade etti.

DÜNKÜ İNDİRİMLER YETMEZ

Yılmaz, dün yapılan indirimleri yeterli bulmadıklarını ifade ederek, dağıtım şirketlerinden anlayış beklediklerini, aksi halde 5015 sayılı kanunun EPDK'ya verdiği yetkiyi kullanarak tekrar tavan fiyat uygulamasına gidilebileceği ikazını yaptı.

EN AZ 4 KURUŞ İNDİRİM İSTEDİ

EPDK'dan edinilen bilgiye göre, dağıtım şirketleri tarafından motorin fiyatlarında 4 kuruş civarında daha indirime gidilmezse, EPDK Perşembe günü yapılacak Kurul toplantısında tavan fiyat kararı alabilir.

EPDK tarafından daha önce ikişer ay süreyle iki kez tavan fiyat uygulamasına gidilmiş, benzin ve motorinde dağıtıcı ve bayiye yönelik kâr marjını belirleyerek akaryakıt satış fiyatlarını kendisi ilan etmişti.

Tavan fiyatı uygulaması süresince akaryakıt fiyatlarında göreceli bir indirim yaşanmıştı. Ancak tavan uygulamasının bitişinden sonra, uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatlarında yaşanan hızlı yükselişin de etkisiyle benzin fiyatları yeniden 5 TL sınırının üzerine yükselmişti.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler