1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. EPDK, Çelikler’e Seyitömer Santrali için lisans verdi

EPDK, Çelikler’e Seyitömer Santrali için lisans verdi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Seyitömer Termik Santralı için düzenlenen özelleştirme ihalesini kazanan Çelikler Seyitömer...

EPDK, Çelikler’e Seyitömer Santrali için lisans verdi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Seyitömer Termik Santralı için düzenlenen özelleştirme ihalesini kazanan Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim AŞ'ye satıştan itibaren geçerli olacak üretim lisansını verdi. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB), düzenlediği ihalede en yüksek teklifi veren firmaya, bugünlerde herhangi bir erteleme talebinde bulunmaması halinde 17 Haziran 2013 tarihine kadar Santral’in satılması ve maden sahası ruhsatının da devredilmesi bekleniyor. Firmanın finansman çalışmalarını tamamlamakta olup, 2 milyar 248 milyar dolarlık özelleştirme bedeli için taksitli ödeme seçeneğinin kullanılması bekleniyor.

EPDK tarafından verilen üretim lisansı, devir ve satışın gerçekleştirilmesi ardından geçerli olacak. Firma, maden sahasını işleterek, Santral’e ek üniteler kurmayı hedefliyor. Böylece, özelleştirme ardından firmanın burada önemli ölçüde yatırım yapması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler