1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK Darendeli AŞ’nin lisansını iptal etti

EPDK Darendeli AŞ’nin lisansını iptal etti

EPDK, bir şirketin lisansını iptal etti, 2 şirket hakkında da soruşturma açtı.

EPDK Darendeli AŞ’nin lisansını iptal etti

Enerji Günlüğü - EPDK, bir şirketin toptan satış lisansını iptal etti, 2 dağıtıcı şirket hakkında da soruşturma açtı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Petrol Piyasasına yönelik denetim çalışmaları sırasında tespit ettiği aykırılıklarla ilgili; bir şirketin toptan satış lisansını iptal ederken; 2 dağıtıcı şirket hakkında doğrudan soruşturma başlattı ve bu 2 şirketten yazılı savunma istedi. 

EPDK, DTS/7505-5/12640-434 numaralı Toptan Satış Lisansının sahibi Darendeli Enerji AŞ’nin lisansını; bildirim yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle iptal etti ve şirket hakkında başlattığı soruşturmayı kapattı. Darendeli Enerji’nin 60 gün içinde EPDK’nın kararı aleyhine dava açma hakkı bulunuyor. 

EPDK akaryakıt dağıtıcısı lisansı sahibi 2 şirket hakkında ise soruşturma başlattı. DAĞ/8223-2/40775 numaralı dağıtıcı lisansı sahibi Akasya Akaryakıt Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında, kanuna karşı hile/yalan beyanda bulunduğunun tespiti üzerine başlatılan soruşturma için Akasya AŞ’nin 30 gün içinde yazılı savunma vermesi gerekiyor. 

Kurul, DAĞ/4241-1/32067 numaralı dağıtıcı lisansı sahibi Tekoil Petrol Ürünleri Madeni Yağ Taşımacılık Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında; bayisinin otomasyon sistemine müdahalesine ilişkin aykırılıkları EPDK’ya bildirmediği için soruşturma başlattı. Tekoil’in de hakkındaki soruşturma kapsamında 30 gün içinde yazılı savunma vermesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler