1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EPDK doğalgaz piyasasında 4 şirkete soruşturma açtı

EPDK doğalgaz piyasasında 4 şirkete soruşturma açtı

Enerji Günlüğü – EPDK, doğalgaz piyasasında yaptığı denetimler sonucunda 4 şirkete soruşturma açtı ve bir şirketin sertifikasını iptal etti.  Enerji...

EPDK doğalgaz piyasasında 4 şirkete soruşturma açtı
Enerji Günlüğü – EPDK, doğalgaz piyasasında yaptığı denetimler sonucunda 4 şirkete soruşturma açtı ve bir şirketin sertifikasını iptal etti. 
 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), doğalgaz piyasasında faaliyet gösteren iç tesisat ve servis hatları sertifikası sahibi 4 şirkete tespit edilen aykırılıklar nedeniyle 4 şirkete soruşturma açtı. 
 
Soruşturmalar sonucunda bir şirketin sertifikası iptal edilirken; mevzuata aykırı durumları değiştiren bir şirkete bundan böyle ilgili mevzuat hükümlerine uygun hareket etmesi hususunda ihtarda bulundu ve iki şirketle ilgili soruşturmayı da sonlandırdı. 
 
Denetimler sırasında tespit edilen aykırılıklar şunlar oldu: 
• Faaliyet gösterilen dağıtım bölgesi içinde işyeri veya irtibat bürosunun bulunması şartının, faaliyetin yürütülmesi sırasında ortadan kalkması. 
• Kapasitesinin üstünde iş alarak yapamadığı kısmı için sertifika sahibi olmayan firmalardan iç tesisat yapım hizmeti almak.
• Sertifika sahibi olmayan firmalar tarafından yapılmış tesisatları kendisi yapmış gibi dağıtım şirketine sunmak.
• Doğal gaz iç tesisatının yapımında standart dışı malzeme kullanmak.
• İç tesisat boru bağlantılarında japon yapıştırıcısı kullanmak.
• Yazılı savunmada kendisini haklı gösterecek gerekçeler sunamamak. 
 
EPDK, akaryakıt piyasasında faaliyet gösteren ve dağıtıcısı haricinde akaryakıt ikmali yaptığı tespit edilen bir bayiden de yazılı savunma istedi. 
Önceki ve Sonraki Haberler