1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK: Elazığ OSB Başkanı kuruma hakaret etti  

EPDK: Elazığ OSB Başkanı kuruma hakaret etti  

EPDK, kurum ve çalışanlarına hakaret ettiği gerekçesiyle Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk hakkında suç duyurusunda bulundu.  

EPDK: Elazığ OSB Başkanı kuruma hakaret etti  

Enerji Günlüğü - EPDK, lisanssız üretilen elektrik için satış kısıtlaması getiren düzenlemeye yönelik eleştiriler sırasında hakarete varan ifadeler kullanıldığı görüşünde.  

EPDK'dan yapılan açıklamada, Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği değişikliğinin, imkanı olan bütün tüketicilerin, ‘tükettiği enerjiyi’ güneşten üretebilmesi ve gerçek tüketimi olan ancak kısıtlı kapasite ve yer sorunu sebebi ile üretim tesisi kuramayan tüketicilerin önünün açılmasını amaçladığı belirtildi.  

Açıklamada, düzenleme ile gerçek elektrik tüketicilerinin tüketimlerini karşılamak maksadıyla elektrik üretim tesisi kurması, tükettiğini kadarını da satarak yatırımın geri dönüşünü makul süreler içerisinde elde etmesinin sağlanacağı ifade edilirken, "Böylece doğası gereği şebeke entegrasyonunda sıkıntı bulunan kesintili üretim yapan yenilenebilir enerji tesisleri, gerçekten ihtiyacı olan tüketiciler tarafından kurulacaktır" denildi. Ayrıca, getirilen kısıtın üzerindeki enerjinin de “YEKDEM’e bedelsiz katkı olarak” bütün tüketicilere fayda sağlayacağı ifade edildi.  

“AĞIR HAKARETLERE SESSİZ KALMAMIZ BEKLENEMEZ” 

Söz konusu düzenlemeye yönelik yazılı ve görsel medyanın yanı sıra özellikle sosyal medyada eleştiri sınırlarını aşan ve EPDK'ya yönelik ağır hakaretler ve suçlamalar içeren değerlendirmeler yapıldığını belirten EPDK yönetimi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  

"EPDK’nın bütün düzenlemeleri her türlü eleştiriye açıktır. Zira Kurumumuz bütün düzenlemelerinin hazırlık aşamasında öncelikle ilgili tüm paydaşların görüşlerini almaktadır. Bu iş birliği süreci ilgili düzenlemeler hayata geçtiğinde de devam etmekte, karşılaşılan yeni durumlara yönelik yeni düzenlemeler de ivedilikle hayata geçirilmektedir. Kurumumuzun bu yaklaşımı bugün olduğu gibi bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Ancak Türkiye enerji sektörünün göz bebeği konumunda olan, sahip olduğu 750 personel ile ülkemiz ve sektörümüz için gayretli çalışmalarını sürdüren ve bu alanda yerli ve yabancı otoriteler tarafından da takdir gören Kurumumuza yönelik ağır hakaretlere karşı sessiz kalınması da beklenmemelidir". 

HAKARETLER HAKKINDA HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILACAK 

Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk hakkında kuruma yönelik “gangster, şehir eşkıyası” şeklindeki hakaretleri sebebi ile suç duyurusunda bulunulduğu bilgisine yer verilen EPDK açıklamasında şöyle denildi:  

"Bundan sonra da eleştiri sınırlarını aşan, Kurumumuza yönelik hakaret içeren paylaşım ve değerlendirmelerde bulunanlar hakkında hukuki yola başvurulacaktır. Özellikle vurgulamak isteriz ki; EPDK ‘şahsi menfaat peşinde koşanların değil’ milletimizin çıkarlarını korumak ile mükelleftir ve lisanssız elektrik üretiminin tüketicilerimizin sırtına bir maliyet yükü getirmesine izin vermeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur". 

Mehmet KARA

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler