1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK elektrik piyasası bildirim düzeltme süresini 7 gün olarak belirledi

EPDK elektrik piyasası bildirim düzeltme süresini 7 gün olarak belirledi

Enerji Günlüğü – EPDK, Elektrik Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu’nda bildirilen tamamlama ve düzeltme süresini, bir istisna dışında, 7 gün...

EPDK elektrik piyasası bildirim düzeltme süresini 7 gün olarak belirledi

Enerji Günlüğü – EPDK, Elektrik Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu’nda bildirilen tamamlama ve düzeltme süresini, bir istisna dışında, 7 gün olarak belirledi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Enerji Piyasası Bildirim Sistemi Kullanım Talimatı’nın eki olan “Ek-1 Elektrik Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu’nu değiştirdi. Değişiklikte bütün bildirimler için özel birer kod belirtildi ve düzeltme talebinin bütün bildirimler için yapılabileceği belirtildi. 

Ek-1 Elektrik Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu’nda bildirimin ismi, nasıl yapılacağı, sıklığı, bildirim yapma süresi ve bildirimin tabi olduğu dönem ayrı ayrı belirtiliyor. 

Tablo uyarınca görevli tedarik şirketleri, dağıtım şirketleri, iletim şirketleri, EPİAŞ, OSB dağıtım lisansı sahipleri, tedarik şirketleri, üretim şirketleri, OSB üretim şirketleri ve önlisans sahibi şirketlerin yapması gereken bildirimler iki istisna dışında elektronik imza ile yapılacak. Yıllık lisans bedeli bildirimleri ile yurt içi kaynak saptama çizelgesi bildirimleri, bu kuralın istisnaları olarak, sadece yazılı olarak yapılabilecek. 

TEDARİKÇİLERE GELEN ŞİKAYETLERE İLİŞKİN GERÇEKLEŞMELER

EPDB-15 kodlu “Tedarikçilere Gelen Şikayetlere İlişkin Gerçekleşmeler” adlı bildirim dışında kalan bütün bildirimlerle ilgili düzeltme talebinin onayını müteakip verilecek süre 7 gün olacak. “Tedarikçilere Gelen Şikayetlere İlişkin Gerçekleşmeler” adlı bildirim için düzeltme talebinin onayını müteakip verilecek süre 8 gün olacak.

Yine bütün bildirimlerle ilgili yapılmamış veya hatalı bildirimlere ilişkin denetim sürecinin başlatılmasından önce uyarı yapılacak. Bunlarda da uyarı yapılanlara tanınacak olan tamamlama/düzeltme süresi “Tedarikçilere Gelen Şikayetlere İlişkin Gerçekleşmeler” adlı bildirim hariç, 7 gün olacak. “Tedarikçilere Gelen Şikayetlere İlişkin Gerçekleşmeler” adlı bildirimlerle ilgili uyarılardan sonra tamamlama/düzeltme süresi 8 gün olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler