1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. EPDK enerji uzman yardımcıları alacak

EPDK enerji uzman yardımcıları alacak

Enerji Günlüğü - EPDK sınavla, çeşitli dallarda lisans eğitimi almış 20 adet Enerji Uzman Yardımcısı alacak. Adayların KPSS'den 80 puanın üzerinde...

EPDK enerji uzman yardımcıları alacak

Enerji Günlüğü - EPDK sınavla, çeşitli dallarda lisans eğitimi almış 20 adet Enerji Uzman Yardımcısı alacak. Adayların KPSS'den 80 puanın üzerinde not almaları şart. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Enerji Uzman Yardımcısı giriş sınavı yapacağını duyurdu. Duyuruya göre sınava giriş başvuruları 17-24 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak. Başvuranlar arasından 80 kişi sınava çağrılacak. 20 kişilik kontenjanla sınırla olan personel alımı için söz konusu sınav 22-26 Mayıs 2017 tarihlerinde EPDK Yüzüncüyıl/Ankara adresinde yapılacak.

Sınav, Kurumun görev alanına giren temel konular ile mezuniyet durumu dikkate alınarak belirtilen mesleki alan bilgisi konularından yapılacak. Kurumun görev alanına ilişkin konular ise şöyle: Kurumun görev ve yetkileri, Kurum teşkilat kanunu, elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarına ilişkin temel kanunlar, veri ve politikalar, Türkiye’de enerji yönetimi, Türkiye’nin enerji politikaları, uluslararası enerji politikaları, uluslararası enerji örgütlenmesi.

SINAVA KATILABİLME ŞARTLARI

Sınava katılabilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar şöyle: Devlet Memurları Kanunu’nda yazılı genel şartları taşımak, sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış, A grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (04/05 Temmuz 2015 veya 22/29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan) 80 puan ve üzeri puan almış olmak ve en az dört yıl süreli eğitim veren ilgili fakülte veya bölümlerden mezun olmak.

ÖĞRENİM DALLARI

Giriş Sınavı yapılacak 20 adet enerji uzman yardımcısı kadrosu için öğrenim dalları şöyle olacak: Elektrik Mühendisliği/ Elektrik-Elektronik Mühendisliği/ Mekatronik Mühendisliği/ Enerji Sistemleri Mühendisliği/ Elektromekanik Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Harita Mühendisliği/ Geomatik Mühendisliği/ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği/ Endüstri Mühendisliği, Hukuk, İşletme/ İktisat/ Kamu Yönetimi/ Maliye/ Uluslararası İlişkiler.

Giriş sınavında başarılı olabilmek için en az 70 puan alınması gerekiyor.

Başarı sırasına göre oluşturulacak yedek aday listesi, sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren bir yılı geçmemek üzere müteakip sınava kadar geçerli olacak. Belirlenen asıl ve yedek liste Kurumun internet adresinde ilan edilecek. Ayrıca, sınav sonucu sınavda başarılı olan adaylara yazılı olarak bildirilecek.

Sınav sonuçlarının Kurum internet adresinde ilan edilmesinden itibaren yedi iş günü içinde yazılı olarak itiraz edilebilecek.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler