1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK GTŞ’lerin hatalı şikayet iptallerine sınırlama getirdi

EPDK GTŞ’lerin hatalı şikayet iptallerine sınırlama getirdi

EPDK, GTŞ’lerin hizmet kalitesi standartlarını daha sıkı denetlemek amacıyla yeni bir düzenleme getirdi.

EPDK GTŞ’lerin hatalı şikayet iptallerine sınırlama getirdi

Enerji Günlüğü - GTŞ’lerin hatalı olarak iptal ettirdiği şikayet başvuruları, toplam başvuru sayısının %10’una ulaşırsa, bütün başvurular şikayet göstergesi performans puanı hesabında dikkate alınacak. 

4. Tarife Uygulama Dönemi Görevli Tedarik Şirketleri (GTŞ) Perakende Satış Faaliyeti kalite Faktörü Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar; 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlandı. 

Yeni düzenlemede GTŞ’lerin şikayet göstergesi performans puanı hesaplamalarını değiştiren yeni bir hüküm getirildi. Buna göre GTŞ’ye hatalı gönderilmesi sebebiyle GTŞ tarafından EPDK evrak kayıt sisteminde iptal edilen başvurular ile memnuniyet belirtir mahiyetteki başvurular şirketin şikayet göstergesi performans puan hesabında dikkate alınmayacak. 

Ancak GTŞ tarafından EPDK evrak kayıt sisteminde hatalı olarak iptal ettirildiği tespit edilen başvuruların iptal ettirilen başvurulara oranı %10 ve üzerinde olursa; iptal ettirilen başvuruların tamamı GTŞ’nin şikayet göstergesi performans puanı hesabında değerlendirmeye alınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler