1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EPDK İGDAŞ’tan 35 günü aşan tüm faturaların iptalini istedi

EPDK İGDAŞ’tan 35 günü aşan tüm faturaların iptalini istedi

EPDK, İGDAŞ’tan mevzuata aykırı olarak 35 günün üzerinde kesilen tüm faturaların iptal edilerek mevzuata uygun hale getirilmesini istedi. 

EPDK İGDAŞ’tan 35 günü aşan tüm faturaların iptalini istedi

Enerji Günlüğü - EPDK, İGDAŞ’tan mevzuata aykırı olarak 35 günün üzerinde kesilen tüm faturaların iptal edilerek mevzuata uygun hale getirilmesini istedi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Doğal Gaz Piyasası Dairesi Başkanlığı , İGDAŞ İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Tic. A.Ş.’ye doğalgaz kullanım faturaları ile ilgili bir yazı gönderdi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz imzasıyla gönderilen yazıda, Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin, “Tüketimlerin tespit edilmesi, tahakkuk ve faturalandırma” başlıklı 48 inci maddesi uyarınca doğal gaz sayaçlarının 25 ila 35 günlük süreler arasında okunması ve faturalandırılması gerektiği belirtilerek, bu sürelerden daha uzun sürelerde faturalar düzenlendiği anlaşıldığından idari soruşturma süreci başlatıldığı kaydedildi.  

Bu çerçevede İGDAŞ’tan şu taleplerde bulunuldu; 

Soruşturma süreci devam etmekle birlikte, tüketicilerimizin mağduriyetlerinin bir an evvel giderilebilmesi amacıyla; dağıtım bölgeniz içerisinde anılan mevzuat hükmüne aykırı olarak düzenlenen tüm faturalarının iptal edilerek mevzuata uygun hale getirilmesi,

Bundan böyle bir daha kesinlikle bu ve benzeri mevzuata aykırı fatura düzenlenmemesi, aksi takdirde mevzuat dahilinde daha ağır müeyyideleri doğuran idari işlemlerin yapılmak zorunda kalınacağının bilinmesi,

Konu kapsamında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin bilgi, belge ve açıklamalarınızın 22.05.2020 tarihine kadar Kurumumuza sunulması.”

HATANIN ACİLEN DÜZELTİLMESİ GEREKİYOR

Konuyu değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: “Vatandaşımız müsterih olsun. Kendilerine gelen ve 35 günü aşan yüksek faturalarla ilgili ortada bir hata var ve bunun acilen düzeltilmesi gerekiyor. Şimdi İGDAŞ’tan bu hatayı telafi etmesini bekliyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler