1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK, iki şirketin elektrik üretim lisansını iptal etti

EPDK, iki şirketin elektrik üretim lisansını iptal etti

Enerji Günlüğü – EPDK, elektrik piyasasında faaliyet gösteren 2 şirketin üretim lisansını çeşitli nedenlerden dolayı iptal etti.Enerji Piyasası Düzenleme...

EPDK, iki şirketin elektrik üretim lisansını iptal etti

Enerji Günlüğü – EPDK, elektrik piyasasında faaliyet gösteren 2 şirketin üretim lisansını çeşitli nedenlerden dolayı iptal etti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, elektrik piyasasında faaliyet gösteren 2 şirketin lisansı sona erdirilirken, 2 şirketin de üretim lisansı yeniden yürürlük kazandı.

Buna göre, İftelan Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne ait İftelan Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’nin lisansı 12.04.2018 tarihli Kurul kararı ile, Tekno Doğalgaz Çevirim Enerji Elektrik Üretim AŞ’ye ait Doğal gaz yakıtlı ve termik-kombine çevrim santralinin lisansı ise 19.04.2018 tarihli kurul kararı ile iptal edildi.

Bununla birlikte, 12.01.2017 tarihli Kurul kararı ile lisansı iptal edilen Rıza Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali Projesi için Vatan Elektrik Üretim AŞ’ye verilen üretim lisansı 19.04.2018 tarihli Kurul kararı ile yürürlüğe girdi. Ayrıca, 16.11.2017 tarihli Kurul kararı ile lisansı iptal edilen Çanakçı 1 Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali Projesi için Şengün Elektrik Endüstrisi San. ve Tic. AŞ’ye verilen üretim lisansı yeniden yürürlüğe girdi.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler