1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK: Irak`a elektrik ihracı başvurusu başladı

EPDK: Irak`a elektrik ihracı başvurusu başladı

Enerji Günlüğü - EPDK, Irak'a 150 MW güç ile elektrik enerjisi ihraç etmek için başvuruların 22 Temmuz'a kadar yapılabileceğini belirtti.EPDK'dan yapılan...

EPDK: Irak`a elektrik ihracı başvurusu başladı

Enerji Günlüğü - EPDK, Irak'a 150 MW güç ile elektrik enerjisi ihraç etmek için başvuruların 22 Temmuz'a kadar yapılabileceğini belirtti.

EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye - Irak arasında mevcut 154 kV'luk PS3-Zakho enerji iletim hattından izole bölge besleme yöntemi ile Irak'a 150 MW güç ile elektrik enerjisi ihracatı faaliyetinde bulunmak isteyen tedarik lisansı sahibi tüzel kişilerin, 22 Temmuz 2015 tarihi mesai bitimine kadar kendilerine başvuru yapabileceklerini duyurdu.

KARTET KARADENİZ BAŞVURUDA BULUNDU

Açıklamada ayrıca, Kartet Karadeniz Toptan Elektrik Ticaret A.Ş.'nin,TEİAŞ tarafından duyurulan Mevcut Enterkonneksiyon Hatlarının Net Transfer Kapasiteleri duyurusu kapsamında Türkiye - Irak arasında mevcut 154 kV'luk PS3-Zakho enerji iletim hattından izole bölge besleme yöntemi ile Irak'a 150 MW güç ile elektrik enerjisi ihracatında bulunabilmek amacıyla Kuruma başvuruda bulunduğu ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler