1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK kamulaştırma başvuruları internetten yapılacak

EPDK kamulaştırma başvuruları internetten yapılacak

EPDK’nın yapacağı kamulaştırmalarla ilgili başvuru işlemleri, bundan böyle internetten yapılacak. 

EPDK kamulaştırma başvuruları internetten yapılacak

Enerji Günlüğü - EPDK’nın yapacağı kamulaştırmalarla ilgili başvuru işlemleri, bundan böyle internetten yapılacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Tarafından Yürütülen Taşınmaz Temini İşlemlerine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar; Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme, EPDK’nın gerçekleştireceği kamulaştırma işlemleri için yapılacak başvuruların internetten yapılmasını öngörüyor. 

Düzenlemeye göre önlisans ve lisans sahibi tüzel kişiler, önlisans ve lisans bazında EPDK Başvuru Sistemi üzerinden taşınmaz temini işlemlerine ilişkin başvuru yapmak üzere bir kişiyi, Kurum’a yazılı olarak bildirmek suretiyle, yetkilendirecekler. 

E-başvuru yetkilileri, şirket yetkilisi olabileceği gibi, üçüncü bir kişi de olabilecek ve birden fazla kişi yetkilendirilebilecek. Ayrıca bir kişi birden fazla lisansa ilişkin e-başvuru yetkilisi olabilecek ve e-başvuru işlemleri münferiden gerçekleştirilebilecek. 

EPDK Başvuru Sistemi üzerinden sunulamayacak olan bilgi ve belgeler, yazılı olarak ve e-başvuru numarası belirtilerek Kurum’a ayrıca sunulacak. Elektronik ortamda yapılması gereken başvurular yazılı olarak yapılırsa, evraklar iade edilecek ve herhangi bir işlem tesis edilmeyecek. 

TEMİNAT TESLİM SÜRESİ BİR AY
Değişiklik uyarınca lisans sahipleri, Kıymet Takdir Raporu’nu aldıkları tarihten itibaren bir ay içerisinde teminatlarını Kuruma teslim edecekler veya depo edecekler. Bu süre daha önce 10 gün olarak bildirilmişti. 

HİROLİK TESİSLERDE SINIR SU KOTU VE KUYRUK SUYU KOTU
Hidrolik enerjiye dayalı elektrik üretim tesislerine ait kamulaştırma planlarında, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen maksimum su kotu ve kuyruk suyu kotu, kamulaştırma sınırı olarak alınacak. Hidrolik enerji tesislerinde daha önce kamulaştırma sınırı DSİ’nin belirlediği su kotu olarak ifade ediliyordu. 

EPDK EK TEMİNAT İSTEMEYECEK
Düzenleme öncesinde risk kapsamına giren kalemlerde artış olması sebebiyle veya teminat tutarının yetersiz kaldığı durumlarda, Kurum teminat miktarını artırarak ek teminat isteyebiliyordu. Verilen süre içerisinde Kurumca istenilen teminatın ve ek teminatın ikmal edilmemesi halinde ise taşınmaz teminine ilişkin kararlar geri alınabiliyordu. Yeni düzenlemeyle beraber bu hükümler yürürlükten kaldırıldı. 

E-BAŞVURU İŞLEM TÜRLERİ İLAN EDİLECEK
EPDK Başvuru Sistemi’nde aktif hale gelmemiş bir işlem türüne ilişkin başvurular yazılı olarak alınmaya devam edecek. E-başvuru imkanının sağlanmasından itibaren hem yazılı hem de e-başvuru yapılabilecek. E-başvurunun başlayacağı ve yazılı başvurunun kabul edilmeyeceği tarihler, en az bir ay öncesinden EPDK’nın internet sitesinden ilan edilecek.  

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler