1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK KKTC’ye kaçakçılıkla mücadele eğitimi verecek

EPDK KKTC’ye kaçakçılıkla mücadele eğitimi verecek

EPDK, Türkiye ile KKTC Arasında İşbirliği Protokolü uyarınca, akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele eğitimi verecek. 

EPDK KKTC’ye kaçakçılıkla mücadele eğitimi verecek

Enerji Günlüğü - EPDK, Türkiye ile KKTC Arasında İşbirliği Protokolü uyarınca, akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele eğitimi verecek. 

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Hükümeti Arasında Ticaretin ve Ekonomik İşbirliğinin Geliştirilmesine Dair Protokol, Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandı. 

Protokol, 26 Şubat 1998 yılında Ankara’da imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması doğrultusundaki Eylem Planı’nı içeriyor. 

İki ülke arasında ticaret, serbest bölge, sanayi, gümrük, sağlık, insan kaynakları dahil 29 farklı konuda planlanan faaliyetleri içeriyor. 

Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere Türkiye’den çok sayıda kamu kuruluşunun katılım sağlayacağı faaliyetlerden biri de Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile birlikte gerçekleştireceği, akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları olacak. 

EPDK “Gümrük” başlığı kapsamda, 2021-2022 döneminde; akaryakıt kaçakçılığıyla mücadelede KKTC tarafına teorik ve uygulamalı eğitim programları gerçekleştirecek. Eğitim çalışmalarının KKTC ayağı ise KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile KKTC Maliye Bakanlığı tarafından koordine edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler