1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK Lepet Akaryakıt’tan yazılı savunma istedi

EPDK Lepet Akaryakıt’tan yazılı savunma istedi

EPDK, kanuna karşı hileli ya da yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle soruşturma açtığı Lepet Akaryakıt’tan yazılı savunma istedi.

EPDK Lepet Akaryakıt’tan yazılı savunma istedi

Enerji Günlüğü - EPDK, kanuna karşı hileli ya da yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle soruşturma açtığı Lepet Akaryakıt’tan 30 gün içinde yazılı savunma vermesini istedi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), DAĞ/6854-1/37859 sayılı ve 12 Ocak 2017 tarihli akaryakıt dağıtıcı lisansıyla faaliyet gösteren Lepet Akaryakıt Ürünleri ve Dağıtım Sanayi Ticaret AŞ’ye, 31Aralık 2021 tarihinde kanuna karşı hileli ya da yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle doğrudan soruşturma açmıştı. 

Soruşturma sonucu düzenlenen 16 Ekim 2023 tarihli ve 2231 sayılı Soruşturma Raporunu Lepet Akaryakıt’ın kayıtlı adreslerine gönderen EPDK, söz konusu şirkete tebligat yapılamadığı için yazılı savunma yapması talebiyle resmi ilan yayınladı. 

Lepet Akaryakıt’ın EPDK soruşturmasıyla ilgili rapor doğrultusuna 30 gün içinde yazılı savunma vermesi gerekiyor. Yazılı savunma EPDK’ya bildirilen süreden sonra ulaşırsa dikkate alınmayacak.

İlgili Haberler