1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK madeni yağ kategorisindeki bir ürüne istisna getirdi

EPDK madeni yağ kategorisindeki bir ürüne istisna getirdi

EPDK, madeni yağ kategorisinde GTİP numarası verilen bir ürünün; dokuma, deri veya kürk işlemede kullanılması halinde istisnai olarak madeni yağ kabul edilmeyeceğini duyurdu.

EPDK madeni yağ kategorisindeki bir ürüne istisna getirdi

Enerji Günlüğü - EPDK, madeni yağ kategorisinde GTİP numarası verilen bir ürünün; dokuma, deri veya kürk işlemede kullanılması halinde istisnai olarak madeni yağ kabul edilmeyeceğini duyurdu.

Ham Petrol Akaryakıt İhrakıye Madeni Yağ Baz Yağ ve Petrolle İlişkili Maddelere Dair Karar’da Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Kararda Petrol Piyasası Kanunu kapsamında işlem görecek olan maddeleri ve Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon (GTİP) kodlarını gösteren listede, 3403.91.00.00.00 GTİP numaralı ürünün madeni yağ olarak kabul edilmeyeceği istisnai durum tarif edildi. 

Buna göre 3403.91.00.00.00 GTİP numaralı ürün; dokumaya elverişli maddelerin, deri ve köselenin, post ve kürklerin veya diğer maddelerin işlenmesi amacıyla üretilmesi ve mineral yağ içermemesi koşullarını birlikte sağladığında, madeni yağ olarak kabul edilmeyecek. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler