1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. EPDK MBD BES’e GES ilavesine onay verdi

EPDK MBD BES’e GES ilavesine onay verdi

EPDK, Mavibayrak AŞ’nin BES sahasına yardımcı kaynak olarak kuracağı GES’e onay verdi.

EPDK MBD BES’e GES ilavesine onay verdi

Enerji Günlüğü - EPDK, Mavibayrak AŞ’nin MBD BES’ine yardımcı kaynak olarak GES kurmasına ilişkin yaptığı lisans tadil başvurusuna onay verdi.

Consus Enerji İşletmeciliği ve Hizmetleri AŞ’nin %100 bağlı ortaklığı Mavibayrak Doğu Enerji Üretim AŞ, biyokütle enerji santraline (MBD BES) yardımcı kaynak olarak güneş enerjisi santrali (GES) kurmak için lisans tadil başvurusunda bulundu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanan başvurunun ardından Mavibayrak AŞ’nin lisansta kayıtlı tesis türü “birleşik yenilenebilir elektrik üretim tesisi” olarak düzenlendi.

Mardin ili, Derik ilçesinde bulunan MBD BES’e yardımcı kaynak olarak kurulacak GES 1,8MW kurulu güce sahip olacak. Tadil edilen kurulu güçle birlikte şirketin kayıtlı toplam kurulu gücü 14,4MWm / 12,0MWe olarak kaydedildi.

GES 2022 YILI BİTMEDEN DEVREYE ALINACAK

Mavibayrak AŞ’nin yaptığı açıklamaya göre MBD BES’e yardımcı kaynak olarak ilave edilecek GES’in kurulumu için inşaat aşamasına geçilecek. Yardımcı kaynak ünitesinin 2022 yılı sonlanmadan önce devreye alınması planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler