1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK önlisans yönetmeliğinde sona yaklaştı

EPDK önlisans yönetmeliğinde sona yaklaştı

Enerji Günlüğü - 6446 sayılı Yeni Elektrik Piyasası Kanunu’nda getirilen önemli düzenlemeler arasında yer alan Önlisans uygulamasının esaslarının...

EPDK önlisans yönetmeliğinde sona yaklaştı

Enerji Günlüğü - 6446 sayılı Yeni Elektrik Piyasası Kanunu’nda getirilen önemli düzenlemeler arasında yer alan Önlisans uygulamasının esaslarının yer aldığı Yönetmelik için çalışmalar son aşamaya geliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bugün düzenlediği Kurul toplantısında Önlisans ve Lisans Yönetmeliği Taslağı'nı ele alıyor.

Taslağı görüşlere açan ve kurumlardan görüşlerini alan EPDK, söz konusu görüşleri Kurul’da görüşerek, Taslağa son şeklinin verecek. Taslağın Kanun yayımlandığı tarihten itibaren 6 ay içinde yayımlanmasının öngörüldüğü göze alındığında Taslağın en kısa zamanda yayımlanarak, yürürlüğe alınması bekleniyor.

Ayrıca, şu an EPDK tarafından değerlendirilmekte olan lisans başvurularının da mevzuatın yürürlüğe girmesini beklediği ve değerlendirmelerin askıya alındığı bildiriliyor.

ÖZEL SEKTÖR TASLAĞI ELEŞTİRMİŞTİ

Taslağa yönelik görüşlerini sunan Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) başta olmak üzere özel sektörün bir çok eleştiride bulunduğu belirlenmişti.

Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın (ETKB) da Taslak’da yer alan bazı uygulamaları eleştirdiği ve kanun ile uyumsuz maddelerin yer aldığını bildirdiği belirleniyor. EPDK’nın bugün düzenlediği Kurul toplantısında bu konuları ele alması bekleniyor.

Taslağa göre, önlisansın süresi 24 ayı geçemeyecek olup, Kurul kaynak bazında veya kurulu gücüne göre bu süreyi 36 aya kadar uzatabilecekti. Ayrıca, ön lisans başvurusunda bulunacak tüzel kişiler, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu belgesi, bağlantı görüşü, kaynak kullanım anlaşmaları gibi belgelerini tamamlayacaktı

Önceki ve Sonraki Haberler