1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK, Osmangazi EDAŞ`ın yönetimine el koydu

EPDK, Osmangazi EDAŞ`ın yönetimine el koydu

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yükümlülüklerini yerine getiremediği gerekçesiyle Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi...

EPDK, Osmangazi EDAŞ`ın yönetimine el koydu

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yükümlülüklerini yerine getiremediği gerekçesiyle Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ yöneticilerini görevden el çektirdi. 

EPDK'dan yapılan açıklamada, özel sektör tarafından işletilen elektrik dağıtım şirketlerinin ilgili tüm taraflara karşı üstlendiği yükümlülüklerini yerine getirerek, tüketicilere daha nitelikli ve kaliteli hizmet vermesi esasına göre faaliyetlerini sürdürdükleri belirtildi.

YÖNETİCİLER GÖREVDEN ALINDI YENİ ATAMALRA YAPILDI

Bu hükümler aykırı davranışlar halinde, dağıtım ve perakende satış faaliyetleri ile piyasa mekanizmasının işleyişinin sağlıklı olarak sürdürülebilmesi için ne tür tedbirler alınacağının 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve mevzuatta belirlendiğine işaret edilen açıklamada şöyle denildi:

"Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun dün yapılan toplantısında alınan kararla Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş şirketlerinin 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun 16. Maddesi’nin 4.fıkrası gereğince faaliyetlerini yerine getiremediği belirlenerek, yatırımlarımların devamlılığını sağlamak, tüketicilere nitelikli ve kesintisiz hizmet verilmesini sürekli kılmak gibi amaçlarla,tedbiren şirketlerin mevcut yönetim kurulu başkan ve üyeleri görevden el çektirilmiş ve yerlerine yeni atamalar yapılmıştır." 

OSMANGAZİ EDAŞ'IN BAŞINA ÇEPNİ GETİRİLDİ

OSMANGAZİ EDAŞ SATIŞA ÇIKARILDI

Önceki ve Sonraki Haberler