1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK petrol sektöründe bazı şirketlere ceza yağdırdı!

EPDK petrol sektöründe bazı şirketlere ceza yağdırdı!

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 14 şirkete toplam 3 milyon 34 bin TL idari para cezası kesti. EPDK, 6 şirketten de yazılı savunma...

EPDK petrol sektöründe bazı şirketlere ceza yağdırdı!

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 14 şirkete toplam 3 milyon 34 bin TL idari para cezası kesti. EPDK, 6 şirketten de yazılı savunma istedi. EPDK’nın şirketlere verdiği idari para cezaları ve savunmalarla ilgili Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre EPDK 14 şirkete 3 milyon 34 bin TL idari para cezası kesti.

EPDK, YAĞ ÜRETİCİLERİNİ DE CEZALANDIRDI

EPDK, kriterlere uymayan yağ ürettikleri gerekçesiyle 4 şirkete de ceza verdi. İstanbul Tuzla’da faaliyet gösteren Eco Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin, lisanssız madeni yağ ürettiği gerekçesiyle 686 bin 784 lira para cezasına çarptırılmasına karar verildi. Kadimler Petrol Ve Petrol Ürünleri Akaryakıt Madeni Yağ Oto Aksesuar Gıda İnşaat Nakliye Pazarlama Ticaret Limited Şirketi’nin de, akaryakıta yağ ve solvent karıştırdığı gerekçesiyle yazılı savunması istendi. EPDK ayrıca, Öztürk N-F Gres Madeni Yağ ve Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne de, belirlenen kriterlere uymayan madeni yağ ürettiği gerekçesiyle 308 ben 194 lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Petroil Madeni Yağ Pazarlama İmalat İthalat İhracat Nakliye Danışmanlık ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne de 308 bin 308 bin 194 lira ceza verdi. Şirketin Ankara tesisinden alınan numunelerde birinde, yüzde 88.7 oranında mineral yağ, yüzde 11.3 oranında white spirit isimli organik çözücüye rastlandı. Başka bir numunenin de, bitkisel yağ, mineral yağ ve hidrokarbon karışımı C12-C22 esaslı olduğu ortaya çıktı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Adana’da faaliyet gösteren Ba-Ran Petrol Turizm İnşaat Taahhüt Harfiyat Nakliyat İthalat İhracat Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni, lisansının 18 Ekim 2011 tarihinde iptal edilmesine rağmen akaryakıt satışına devam ettiği gerekçesiyle 209 bin 571 lira para cezasına çarptırdı. Kurul ayrıca, şirketin kendi dağıtıcısı dışında çeşitli firmalardan akaryakıt temin ettiğini de tespit etti. EPDK, Ba-Ran Petrol’e akaryakıt temin eden Ankara’daki Deren-Er Nakliye Petrol Ürünleri İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni de 61 bin 638 liralık idari para cezasına çarptırdı. Deren-Er Petrol’ün satış lisansının, 5 Kasım 2012’de sona erdirilmiş olduğuna da dikkat çekildi. Kurul, Ba-Ran Petrol’e akaryakıt temin eden Keskin Kale Petrol ve Petrol Ürünleri Akaryakıt Lpg Otomotiv İnşaat Yapı Malzemeleri Demir Çelik ve Gıda Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin de 61 bin 638 lira para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Şirketlerin EPDK tarafından kesilen idari para cezalarını 60 gün içerisinde ödemeleri gerekecek. Para cezalarına itiraz etmek isteyen şirketler 60 gün içerisinde Kurul Kararı aleyhine İdare Mahkemelerinde dava açabilecek. EPDK’nın yazılı savunmasını istediği 6 şirketin ise savunmalarını 15 gün içerisinde Kuruma göndermesi gerekecek. (Burak GÜNER)

Önceki ve Sonraki Haberler