1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK rüzgar yatırımcılarıyla Hatay’da buluşuyor

EPDK rüzgar yatırımcılarıyla Hatay’da buluşuyor

Enerji Günlüğü - Yıllık geleneksel sektörel toplantılarına Afyonkarahisar’da ELDER üyeleri ile başlayan EPDK, 14-16 Şubat 2013 tarihleri arasında...

EPDK rüzgar yatırımcılarıyla Hatay’da buluşuyor

Enerji Günlüğü - Yıllık geleneksel sektörel toplantılarına Afyonkarahisar’da ELDER üyeleri ile başlayan EPDK, 14-16 Şubat 2013 tarihleri arasında RES yatırımcıları ile Hatay’da bir araya gelecek. Bu yıl yaklaşık 2 bin megawatt'lık (MW) yeni kapasite açılacağı yönündeki beklentinin yüksek olmasıyla, rüzgara dayalı elektrik üretim santrali yatırımcıları hareketli günler geçiriyor. Yeni kapasitenin kimlere ve nasıl tahsis edileceği, rüzgar yatırımcılarının gündemde en üst sıralardaki konu başlıkları arasında yer alıyor. Yenilenebilir kaynakların desteklenmesi uygulamasıyla, alım garantili model de sektörün tartıştığı konular arasında.

Diğer yandan, kapasite tahsisi konusu TBMM Enerji Komisyonu’ndaki kanun görüşmelerinde de gündeme geldi. Başbakanlık tarafından TBMM’ye sunulan kanun tasarısında mevcut tesislere kapasite artış hakkı veren maddenin yer alamaması komisyonda tartışıldı ve tekrar metne derç edilmesine karar verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler