1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK son noktayı koydu: Sayaç değişimi ücretsiz

EPDK son noktayı koydu: Sayaç değişimi ücretsiz

Enerji Günlüğü - Mekanik ya da kullanım ömrünü tamamlamış elektrik sayaçlarının, akıllı sayaçlarla değiştirilmesi nedeniyle tüketicilerden herhangi...

EPDK son noktayı koydu: Sayaç değişimi ücretsiz

Enerji Günlüğü - Mekanik ya da kullanım ömrünü tamamlamış elektrik sayaçlarının, akıllı sayaçlarla değiştirilmesi nedeniyle tüketicilerden herhangi bir bedel talep edilemeyecek. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nun 9'uncu maddesi gereğince sayaçların okunması, bakımı, işletimi ve devralınmasına ilişkin usul ve esasları içeren yönetmelik yayımlanıncaya kadar uygulanmak üzere bir dizi karar aldı. Kararlar şöyle:

1) Sayaçların değişimi halinde müşterilerden herhangi bir bedel talep edilmez.

2) Sayaç değişiminde oluşan maliyetlerden sayaç maliyeti, yatırım harcamaları kapsamında değerlendirilir. Talep edilmesi ve Kurul tarafından uygun bulunması halinde ilave yatırım verilir. Bu kapsamda takılan sayaçların tarife hesaplamalarına esas yatırım tutarları Kurul tarafından belirlenecek birim maliyetler dikkate alınarak hesaplanır.

3) Sayaçların değiştirilmesine ilişkin sökme-takma işlemleri kapsamında oluşan maliyetler işletme harcamaları kapsamında değerlendirilir. Bu kapsamda oluşan giderler daha sonra analize tabi tutularak makuliyet çerçevesinde gelir düzeltmesi kapsamında dikkate alınır.

Önceki ve Sonraki Haberler