1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK Ulusoy Elektrik’in Bozat Elektrik’i satmasına onay verdi

EPDK Ulusoy Elektrik’in Bozat Elektrik’i satmasına onay verdi

Enerji Günlüğü – EPDK, Ulusoy Elektrik’in iştiraki olan Bozat Elektrik’i satış yoluyla şirket bünyesi dışına çıkarmasına onay verdi. Ulusoy...

EPDK Ulusoy Elektrik’in Bozat Elektrik’i satmasına onay verdi

Enerji Günlüğü – EPDK, Ulusoy Elektrik’in iştiraki olan Bozat Elektrik’i satış yoluyla şirket bünyesi dışına çıkarmasına onay verdi. 

Ulusoy Elektrik Taahhüt ve Ticaret AŞ, ödenmiş sermayesinin %82,275'ine ve toplam oy haklarının %90,153’üne tekabül eden hakim ortaklara ait payların; İrlandalı Eaton Capital şirketine devri için, şirket bünyesi dışına çıkarması gereken Bozat AŞ’yi satabilecek. 

Ulusoy Elektrik AŞ, söz konusu hisseleri Eaton Capital şirketine devretmek üzere sözleşme yapmış; bu işlem için Rekabet Kurulu’ndan da izin almıştı. Ancak şirket paylarının devri için tamamlanması gereken ön koşullardan biri Ulusoy Elektrik AŞ’nin iştiraki Bozat Elektrik Üretim AŞ’nin satış yoluyla şirket bünyesi dışına çıkarılmasıydı. Bozat Elektrik Üretim AŞ’nin satış yoluyla şirket bünyesi dışına çıkarılmasına Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı tarafından onay verildi.

Ulusoy Elektrik’ten yapılan açıklamada; pay satışına ilişkin işlem fiyatının belirlenebilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu tebliğlerine uygun olarak değerleme raporu hazırlatıldığı bildirildi. 

ULUSOY ELEKTRİK’İN EATON CAPİTAL’E HİSSE DEVRETMESİNE İZİN ÇIKTI

ULUSOY ELEKTRİK BOZAT ELEKTRİK AŞ’Yİ SATIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler