1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EPDK ve GAZBİR`den istişare toplantısı

EPDK ve GAZBİR`den istişare toplantısı

Enerji Günlüğü - EPDK ile Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği GAZBİR aylık istişare toplantıları yapacak.Enerji Piyasası Düzenleme...

EPDK ve GAZBİR`den istişare toplantısı

Enerji Günlüğü - EPDK ile Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği GAZBİR aylık istişare toplantıları yapacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Doğalgaz Piyasası Dairesi Başkanı İsmail Karahan ve beraberindeki Grup Başkanlarından oluşan bir heyet, GAZBİR'i ziyaret etti. GAZBİR Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Sılkım ve Dernek Müdürü Cem Önal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, İsmail Karahan’ın yanı sıra, Daire Grup Başkanları Hüseyin Daşdemir, Gökhan Efe, Gülcan Çamur,Refik Yaşa ve Grup Başkan Vekili Burak Tüfekçioğlu katıldılar.

Ziyaret sırasında, doğalgaz dağıtım sektörünü ilgilendiren güncel konular ele alındı. EPDK Doğalgaz Piyasası Dairesi Başkanı İsmail Karahan, doğalgaz dağıtım faaliyeti açısından önümüzdeki süreçte sonuçlandırılması gereken birçok konu bulunduğunu hatırlattı. Görüşmede, 2015 yılında her ay düzenlenecek istişare toplantılarıyla EPDK ve GAZBİR’in sektörün sorunları için çözüm önerileri oluşturması benimsendi.

GAZBİR Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Sılkım ve Dernek Müdürü Cem Önal, derneğin enerji politikaları ve EPDK’nın düzenlemeleri çerçevesinde sektörün gelişimine katkı sağlamayı amaçladığını hatırlattı. GAZBİR yetkilileri, "GAZBİR, EPDK ve diğer tüm paydaşlarla güçlü bir diyalog ekseninde Türkiye doğalgaz dağıtım sektörünün sürdürülebilir bazda gelişmesine katkılarını sürdürecek. Sektörel sorunlara kamu ile uyumlu çözüm önerileri geliştirmeyi çok önemsiyoruz" dedi.

GAZBİR SERTİFİKASYON HİZMETLERİ DE VERİYOR

2004 yılında İstanbul’da kurulan ve 2005 yılında merkezini Ankara’ya naklederek faaliyetlerini sürdüren Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR), 56 üye dağıtım şirketiyle Türkiye enerji piyasasının etkin sektörel oluşumlarından biri konumunda. GAZBİR, İçişleri Bakanlığı’nın oluruyla unvanına "Türkiye" ibaresinin eklenmesine layık görülen doğalgaz piyasasının ilk ve tek derneği. International Gas Union (IGU), Eurogas ve Marcogas gibi uluslararası saygın kuruluşlarda da Türkiye’ye temsil eden GAZBİR, iktisadi teşekkülü GAZMER ile test, kalibrasyon, belgelendirme, sertifikasyon ve eğitim hizmetleri de veriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler