1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK, yeni lisans mevzuatına ilişkin kararlarını yayımlıyor

EPDK, yeni lisans mevzuatına ilişkin kararlarını yayımlıyor

Enerji Günlüğü- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin uygulanmasına ilişkin beklenen beş kararını bugünlerde...

EPDK, yeni lisans mevzuatına ilişkin kararlarını yayımlıyor

Enerji Günlüğü- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin uygulanmasına ilişkin beklenen beş kararını bugünlerde Resmi Gazete’de yayımlayacak.

KURUL KARARLARI ONAYLADI

Önlisans uygulamasına ilişkin Yönetmelik’de yapılan değişikliklerin uygulanmasına ilişkin kararlar, EPDK’nın 21 Kasım 2013 tarihli Kurul toplantısında görüşülerek, kabul edildi.

Önlisans alacak olan firmalar, eski başvurular, uygun bulunanlar ve yeni başvuruları etkileyecek ve şirketlerin uzun zamandır beklediği uygulamaya yönelik kararlar şu konularda alındı;

“İstenecek bilgi ve belgeler, asgari sermaye tutarları, teminat miktarları, kaynak bazlı birim yatırım maliyetleri, ön lisans ve tesis tamamlama süreleri”

Kararlar kapsamında, başvuruların hepsinin durumuna göre hangi bilgi ve belgelerin hangi durumlarda isteneceği belirlenmiş olup, ayrıca hangi durumlarda 24 aylık önlisansın 36 aya çıkartılabileceği kararlaştırıldı.

ŞİRKETLERE BİLDİRİMDE BULUNULACAK

Karaların bugünlerde yayımlanması ile EPDK, lisans sahibi olan veya başvuru aşamasında olan projeler için başvuru sahibi şirketlere bildirimde bulunacak.

Bu kapsamda şirketlerden yeni mevzuata uygun olarak gerekli bilgi, belgelerini tamamlamaları, gerekli görülen hallerde teminatlarını arttırmalarını isteyecek. Şirketlere 90 gün süre verilmesi hedefleniyor.

İlkyaz Yenidoğan

Önceki ve Sonraki Haberler