1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK yine ceza yağdırdı, lisans iptalleri de var

EPDK yine ceza yağdırdı, lisans iptalleri de var

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) petrol piyasasında faaliyet gösteren büyüklü küçüklü çok sayıda firmaya, mevzuata aykırı...

EPDK yine ceza yağdırdı, lisans iptalleri de var

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) petrol piyasasında faaliyet gösteren büyüklü küçüklü çok sayıda firmaya, mevzuata aykırı davranışları nedeniyle ceza yağdırdı. Cezalar arasında lisans iptalleri de var, para cezaları da.
Petrol Piyasası Kanunu, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanunu'nun çeşitli maddelerine aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle cezalandırılan şirket sayısı 95, verilen toplam idari para cezası tutarı ise 26 milyon liranın üzerinde. Üç firmaya da ihtar veren EPDK, açılan soruşturmalar çerçevesinde 21 firmadan da savunmalarını istedi.
Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadeleyi sertleştirecek yasal düzenlemeler öncesinde gelen bu cezalar, geçmiş dönemlerdeki faaliyetlerle ilgili. Değişiklikten sonra işletmeler uzun süren hukuki süreçlerin sonunda para cezalarıyla kurtulamayacaklar. Hukuki süreç sonuçlanmadan EPDK lisans iptaline kadar gidecek cezalar verebilecekler.

İşte EPDK'nın verdiği son cezalar...

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler