1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK Ziya Akaryakıt’a ihtar verdi

EPDK Ziya Akaryakıt’a ihtar verdi

EPDK, Ziya Akaryakıt Ltd. Şti.’ne, sözleşmeli dağıtıcısının kimlik belirtileri dışındaki bir dağıtıcının belirtilerini istasyondan kaldırmadığı için ihtar verdi. 

EPDK Ziya Akaryakıt’a ihtar verdi

Enerji Günlüğü - EPDK, Ziya Akaryakıt Ltd. Şti.’ne, sözleşmeli dağıtıcısının kimlik belirtileri dışındaki bir dağıtıcının belirtilerini istasyondan kaldırmadığı için ihtar verdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Ziya Akaryakıt Ürünleri Petrol Turizm Taşımacılık Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ne akaryakıt istasyonundan sözleşmeli dağıtıcı firmasının kurumsal kimlik belirtileri dışında, başka bir dağıtıcı firmaya ait kurumsal kimlik belirtilerini mevzuatta belirtilen süre içerisinde kaldırmadığı gerekçesiyle ihtar verdi. 

İhtar konusu aykırılık, niteliği itibarıyla düzeltme imkânı olan fiiller kapsamında sayıldığı için EPDK, başkaca bir cezai süreç başlatmadı ve ihtar vermekle yetindi. 

Ziya Akaryakıt Ltd.’in ihtara konu olan kurala aykırı fiil 2 yıl içinde tekrar işlenecek olursa bu defa ihtara gerek olmaksızın 60 günlük faaliyet durdurma cezası verilecek. Faaliyet durdurma cezası sırasında söz konusu aykırılığı gidermeye yönelik faaliyetler dışında hiçbir piyasa faaliyeti yürütülemeyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler