1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK'dan 10 şirkete 3.3 milyon TL para cezası

EPDK'dan 10 şirkete 3.3 milyon TL para cezası

Enerji Günlüğü - EPDK, 10 akaryakıt şirketine 3 milyon 326 bin 35 lira para cezası kesti. EPDK ayrıca, iki şirketten yazılı savunma isterken, iki şirketin...

EPDK'dan  10 şirkete 3.3 milyon TL para cezası

Enerji Günlüğü - EPDK, 10 akaryakıt şirketine 3 milyon 326 bin 35 lira para cezası kesti. EPDK ayrıca, iki şirketten yazılı savunma isterken, iki şirketin dağıtıcı lisansını iptal etti.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan ilanlara göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Yönetmelik'e aykırı hareket ettiği tespit edilen 10 şirkete de 3 milyon 326 bin 35 lira para cezası kesti. 

Buna göre EPDK, yönetmeliğe aykırı hareket ettiği tespit edilen, Eskar Petrol Turizm İnşaat Nakliye Ticaret San. Ltd. Şti., Fatsa Derya Petrol Turizm Gıda Nakliye İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Doruk-Grup Petrol Nakliye Otomotiv İnşaat Hafriyat Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi,  Hazal Petrol İnşaat Nakliyat Taahhüt Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi,  Emir-Arda Akaryakıt İnşaat Nakliye Turizm ve Ticaret Limited Şirketi,  Rode Petrol Kimya Depolama ve Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Sapet İnşaat Petrol Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, SE-KA Petrol Lojistik Orman Ürünleri Otomotiv Sanayi Turizm İşletmeciliği İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Egeoil Akaryakıt Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Mensal Petrolcülük İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'ne toplam 3 milyon 326 bin 35 lira para cezası kesti.

İKİ ŞİRKETİN DAĞITICI LİSANSINA İPTAL

EPDK, Mensal Petrolcülük ve Egeoil Akaryakıt Şirketlerine verdiği para cezasının yanında  Dağıtıcı Lisanslarını da iptal etti.  

2 ŞİRKETTEN YAZILI SAVUNMA İSTEDİ

EPDK yönetmeliğe aykırı hareket ettiği tespit edilen Mirbey Kimya Petrol Nakliyat İnşaat Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi ve Emayağ Madeni Yağ Petrol Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nden de yazılı savunma istedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler