1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK'dan 10 şirkete 4 milyon TL para cezası

EPDK'dan 10 şirkete 4 milyon TL para cezası

Enerji Günlüğü - EPDK, 10 akaryakıt şirketine 4 milyon 150 bin lira para cezası kesti. EPDK ayrıca, 18 şirketten yazılı savunma istedi.Bugünkü Resmi...

EPDK'dan 10 şirkete 4 milyon TL para cezası

Enerji Günlüğü - EPDK, 10 akaryakıt şirketine 4 milyon 150 bin lira para cezası kesti. EPDK ayrıca, 18 şirketten yazılı savunma istedi.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan ilanlara göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Yönetmelik'e aykırı hareket ettiği tespit edilen 10 şirkete de 4 milyon 150 bin lira para cezası kesti. 

Buna göre EPDK, istasyonda sorumlu müdür çalıştırmama, otomasyon sistemine izinsiz müdahale edilmesi, ulusal marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali, vaziyet planı haricinde tank bulundurulması ve gizli düzenek tertip edilmesi, akaryakıt istasyonunda yer alan tanklarda gizli bölme bulundurma, dağıtım şirketi haricinde başka bir kaynaktan akaryakıt ikmali, otomasyon sistemi fiilen faaliyette olmayan tanklardan ve pompalardan akaryakıt satışı gibi nedenlerle on akaryakıt şirketine toplam 4 milyon 150 bin lira para cezası kesti.

18 ŞİRKETTEN YAZILI SAVUNMA İSTEDİ

EPDK, Ayrıca dağıtıcısı dışında yakıt ikmali yapması, ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespiti ve yazar kasa ile otomasyon sistemini devre dışı bırakmaya yarayan düzenek bulundurma gibi gerekçelerle 18 akaryakıt şirketinden de yazılı savunma istedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler