1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK'dan 13 şirkete 2.6 milyon TL para cezası

EPDK'dan 13 şirkete 2.6 milyon TL para cezası

Enerji Günlüğü - EPDK, 13 akaryakıt şirketine 2 milyon 567 bin lira para cezası kesti. EPDK ayrıca, 12 şirketten yazılı savunma istedi.Bugünkü Resmi...

EPDK'dan 13 şirkete 2.6 milyon TL para cezası

Enerji Günlüğü - EPDK, 13 akaryakıt şirketine 2 milyon 567 bin lira para cezası kesti. EPDK ayrıca, 12 şirketten yazılı savunma istedi.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan ilanlara göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Yönetmelik'e aykırı hareket ettiği tespit edilen 13 şirkete de 2 milyon 567 bin 244 lira para cezası kesti. 

Buna göre EPDK, dağıtıcısı haricinde akaryakıt ikmali, istasyonda tağşiş veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün bulundurma, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere uygun olmayan akaryakıt ikmali, kaçak yer altı akaryakıt depolama tankı bulundurma ve otomasyon sistemindeki verilerin izlenememesi gibi nedenlerle on üç akaryakıt şirketine toplam 2 milyon 567 bin 244 lira para cezası kesti.

12 ŞİRKETTEN YAZILI SAVUNMA İSTEDİ

EPDK, Ayrıca dağıtıcısı dışında yakıt ikmali yapması, ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespiti ve yazar kasa ile otomasyon sistemini devre dışı bırakmaya yarayan düzenek bulundurma gibi gerekçelerle 12 akaryakıt şirketinden de yazılı savunma istedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler