1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK'dan 2,1 milyon TL'lik ceza!

EPDK'dan 2,1 milyon TL'lik ceza!

Enerji Günlüğü - EPDK, 9 bayi ve 2 madeni yağ lisansı şirkete 2,1 milyon TL ceza verdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 9 bayi ve 2 madeni...

EPDK'dan 2,1 milyon TL'lik ceza!

Enerji Günlüğü - EPDK, 9 bayi ve 2 madeni yağ lisansı şirkete 2,1 milyon TL ceza verdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 9 bayi ve 2 madeni yağ lisansı sahibi şirkete çeşitli nedenlerden dolayı toplamda 2,1 milyon TL ceza kesti. 

EPDK tarafından bayi ve madeni yağ lisansı sahiplerine lisansın verdiği haklar dışında faaliyet gösterme, sorumlu müdür çalıştırmama, dağıtıcısı haricinde yakıt ikmal etme ve akaryakıt istasyonunda kurulu bulunan otomasyon sistemine yansımayan tank dolum ve satışlarının olması gibi nedenlerle 9 bayiye ve 2 madeni yağ lisanslı şirkete, 72 bin 751 lira ile 442 bin 596 lira arasında değişen miktarlarda olmak üzere toplam 2 milyon 156 bin 181 lira para cezası verdi. 

Bununla birlikte, 20 şirket ile ilgili haklarında açılan soruşturmalara ilişkin raporların ilgililerine tebliğ edilemediğini, söz konusu şirketlerin belirlenen süreler içinde savunmalarını kuruma göndermeleri gerektiğini ilanen bildirdi. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler