1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK'dan 23 şirkete lisans

EPDK'dan 23 şirkete lisans

Enerji Günlüğü - EPDK elektrik, doğalgaz, LPG ve petrol piyasalarında toplam 23 şirkete lisans verirken, bazı şirketlerin lisanslarını sona erdirdi.Enerji...

EPDK'dan 23 şirkete lisans

Enerji Günlüğü - EPDK elektrik, doğalgaz, LPG ve petrol piyasalarında toplam 23 şirkete lisans verirken, bazı şirketlerin lisanslarını sona erdirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)'nın konu ile ilgili ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, EPDK, elektrik piyasasında 14, doğal gaz piyasasında 1 lisans, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında 1 lisans ve petrol piyasasında 7 lisans verdi. Ayrıca, elektrik piyasasında 5 lisansı ve petrol piyasasında 4 lisansı sona erdirdi.

Elektrik piyasasında verilen lisansların 12’si üretim, biri Organize Sanayi Bölgesi dağıtım ve biri de tedarik lisansı olarak verildi. Yine, 4 şirketin üretim, 1 şirketin ise tedarik lisansı sonlandırıldı.

Doğalgaz piyasasında verilen lisansların biri sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) iletim ve dağıtım lisansı, LPG piyasasında verilen lisansın biri de dağıtıcı lisansı olarak verildi.

Petrol piyasasında verilen lisansların 3’ü dağıtıcı, 3’ü madeni yağ ve biri de ihrakiye teslim lisansı olarak verildi. Ayrıca, 3 şirketin madeni yağ, 1 şirketin ise dağıtıcı lisansı iptal edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler