1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK’dan 3 petrolcüye 480 bin TL ceza

EPDK’dan 3 petrolcüye 480 bin TL ceza

Enerji Günlüğü - EPDK, yönetmeliklere aykırı hareket etmeleri sebebiyle 3 petrolcüye toplamda 479 bin 814 TL idari para cezası kesti.Enerji Piyasası...

EPDK’dan 3 petrolcüye 480 bin TL ceza

Enerji Günlüğü - EPDK, yönetmeliklere aykırı hareket etmeleri sebebiyle 3 petrolcüye toplamda 479 bin 814 TL idari para cezası kesti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), A Plust Kimya Petrokimya Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, istasyonlu bayilik lisansı sahibi Zafer Karagöl ve Göktepe Petrol Madencilik Otomotiv Nakliyat İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne ait akaryakıt istasyonunda denetleme yaptı. Yapılan denetlemelerde madeni yağ lisansına sahip A Plust Kimya’nın 2012 yılı hesap döneminde aldığı baz yağları taahhüt ettiği alanlarda olmak üzere imalatta kullanmadığı, söz konusu hammaddelerin basit bir karışım veya işlemle veyahut doğrudan satışa sunulduğu ve madeni yağ satışına ilişkin olarak tanzim etmiş olduğu satış faturalarında yazılı ürünlerin gerçekte üretilmediği tespit edildi. Bayilik lisansı sahibi Zafer Karagöl'ün, bayisi olduğu dağıtıcı haricinde Ataşsalar Petrol İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nden akaryakıt temin ettiği, Göktepe Petrol’ün ise dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmalinde bulunduğu anlaşıldı. Tespit edilen aykırılıklar sebebiyle EPDK, A Plust Kimya hakkında 339 bin 814 TL, Zafer Karagöl ve Göktepe Petrol hakkında ise 70’er bin TL idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Söz konusu Kurul Kararları uyarınca Şirketlerin idari para cezalarını 60 gün içerisinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na ait banka hesabına yatırmaları gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler