1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK’dan 3 petrolcüye 490 bin TL ceza

EPDK’dan 3 petrolcüye 490 bin TL ceza

Enerji Günlüğü - EPDK, mevzuata aykırı çeşitli uygulamaları sebebiyle 3 petrol şirketine toplam 490 bin TL idari para cezası kesti.Enerji Piyasası Düzenleme...

EPDK’dan 3 petrolcüye 490 bin TL ceza

Enerji Günlüğü - EPDK, mevzuata aykırı çeşitli uygulamaları sebebiyle 3 petrol şirketine toplam 490 bin TL idari para cezası kesti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK-Kurul), 3 şirkete ait istasyonda yaptığı denetlemelerde Yönetmeliklere aykırı bazı durumlar tespit etti. Denetlemelerde söz konusu istasyonlarda dağıtıcı harici akaryakıt ikmal edildiği, mineral yağ, bitkisel yağ ve motorin karışımından oluşan ve akaryakıt tanımına uymayan ürün ikmal edildiği ve yeniden satış amaçlı akaryakıt satıldığı anlaşıldı. Bu sebeplerle EPDK şirketlere toplam 490 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

EPDK, Acar Petrol Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne dağıtıcı dışında akaryakıt ikmal ettiği gerekçesiyle; Se-Ka Petrol Lojistik Orman Ürünleri Otomotiv Sanayi Turizm İşletmeciliği İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi’ne ise yeniden satış amacıyla akaryakıt dağıttığı gerekçesiyle 70’er bin TL para cezası kesti. Frig Kimya Petrol Ürünleri Temizlik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne ise istasyondan alınan numunelerin mineral yağ, bitkisel yağ ve motorin karışımından oluştuğunun tespit edilmesi dolayısıyla 350 bin TL tutarında idari para cezası uygulanacak.

Şirketlerin haklarındaki para cezalarını 60 gün içerisinde EPDK nezdinde açılan banka hesabına yatırmaları gerekiyor.  

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler