1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK'dan 9 şirkete 3 milyon 282 bin TL para cezası

EPDK'dan 9 şirkete 3 milyon 282 bin TL para cezası

Enerji Günlüğü - EPDK, 9 akaryakıt şirketine 3 milyon 282 bin 922 lira para cezası kesti. EPDK ayrıca 12 şirketten de yazılı savunma istedi.Enerji Piyasası...

EPDK'dan 9 şirkete 3 milyon 282 bin TL para cezası

Enerji Günlüğü - EPDK, 9 akaryakıt şirketine 3 milyon 282 bin 922 lira para cezası kesti. EPDK ayrıca 12 şirketten de yazılı savunma istedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Yönetmelik'e aykırı hareket ettiği tespit edilen 9 şirkete 3 milyon 282 bin 922 lira para cezası kesti. Ayrıca 12 şirketten yazılı savunma istedi. EPDK ayrıca bir şirkete de şirketin sorumlu müdür konusunda uygun hareket etmesi nedeniyle para cezası uygulamama kararı aldı.

Buna göre EPDK, motorine ilişkin reklam afişi, ilan panosu ve pompadaki satış fiyatlarının farklı olması, yükümlülüklerin yerine getirilmemesi, istasyonda otomasyona bağlı olmayan tank bulunması, dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmesi, hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün bulundurulması, teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal edilmesi gibi nedenlerle 9 akaryakıt şirketine toplam 3 milyon 282 bin 922 lira para cezası kesti.

12 ŞİRKETTEN YAZILI SAVUNMA İSTEDİ

EPDK ayrıca, lisans almaksızın akaryakıt dağıtım faaliyeti yapması, park halinde bulunan çekicinin yakıt deposundan  akaryakıt tankerine akaryakıt ikmali yapılması, hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün bulundurulması, gizli yeraltı tankı ve gizli düzeneğin vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu edilmesi, baz yağların taahhütlere uygun üretimlerde kullanılmamasına rağmen yasal defterlerine taahhütlerine uygun üretimler yapılmış gibi muhasebe kayıtlarının yapılması gibi gerekçelerle 12 akaryakıt şirketinden de yazılı savunma istedi.

EPDK ayrıca bir şirketin mevzuatta belirlenen nitelikleri haiz Sorumlu Müdür çalıştırılmadığının tespit edilmesi ile ilgili alınan yazılı savunmayı değerlendirip, söz konusu LPG otogaz istasyonunda sorumlu müdürün görevi sona erdikten itibaren bir ay içerisinde yeni sorumlu müdürün usulüne uygun olarak göreve başlatılmış olması nedeniyle, lisans sahibi hakkında idari para cezası uygulanmamasına karar verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler