1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK’dan bir şirkete para cezası

EPDK’dan bir şirkete para cezası

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, sorumlu müdür çalıştırmayan bir akaryakıt şirketine 76 lira idari para cezası verirken bir şirketten...

EPDK’dan bir şirkete para cezası

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, sorumlu müdür çalıştırmayan bir akaryakıt şirketine 76 lira idari para cezası verirken bir şirketten de yazılı savunma istedi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, otogaz bayilik lisansı sahibi bir şirkete sorumlu müdür çalıştırılmadığının tespit edilmesi nedeniyle, bahse konu firma hakkında 76.142 lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi. EPDK ayrıca, bir şirkete de aynı nedenle doğrudan soruşturma açarak yazılı savunma istedi. 

Para cezasının 60 gün içerisinde yatırılması gerekiyor. Ayrıca bu süre içinde Kurul Kararı aleyhine idare mahkemesinde dava açma hakkı da bulunuyor. Yazılı savunmanın ise tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde, hali hazırda mevzuata aykırılığın giderilip giderilmediği hususu da belirtilmek suretiyle, aykırılığın devam etmediğini belgeleyen her türlü belge ile birlikte Kuruma gönderilmesi gerekiyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler