1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK’dan Çeltikçi Petrol’e soruşturma

EPDK’dan Çeltikçi Petrol’e soruşturma

Enerji Günlüğü - EPDK, BAY/939-82/29516 sayılı bayilik lisansı sahibi Çeltikçi Petrol’e istasyon otomasyon sistemine müdahale ettiğinin tespiti nedeniyle...

EPDK’dan Çeltikçi Petrol’e soruşturma

Enerji Günlüğü - EPDK, BAY/939-82/29516 sayılı bayilik lisansı sahibi Çeltikçi Petrol’e istasyon otomasyon sistemine müdahale ettiğinin tespiti nedeniyle doğrudan soruşturma başlattı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 15/01/2018 tarih ve 2160 sayılı Başkanlık Olur'u ile, BAY/939-82/29516 sayılı bayilik lisansı sahibi Çeltikçi Petrol İnşaat Nakliyat Gıda Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’nin, 02/06/2014 tarihli denetimde istasyon otomasyon sistemine müdahale ettiğinin tespit edilmesi nedeniyle konunun detaylı bir şekilde araştırılması ve ilgili mevzuat karşısındaki durumunun tespit edilmesi için doğrudan soruşturma açılmasına karar verdiğini duyurdu. 

Bugünkü Resmi Gazete’deki ilana göre, Soruşturma Raporu, ihbar edilmek ve yazılı savunması alınmak üzere ilgilisine gönderilmesine rağmen usulüne uygun olarak tebliğ edilemedi. Mevzuata aykırı durumun 15 gün içerisinde giderilmesi gerekiyor, aksi halde faaliyet geçici olarak durdurulabilecek veya doğrudan iptal yaptırımı uygulanabilecek. Bu nedenle konu ile ilgili savunma yazısının tebliğ tarihini izleyen 30 gün içerisinde Kuruma gönderilmesi gerekiyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler