1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EPDK’dan Çinigaz’a mesaj soruşturması

EPDK’dan Çinigaz’a mesaj soruşturması

Enerji Günlüğü - EPDK Çinigaz tarafından gerçekleştirilen ve mevzuat hükümlerine aykırı olduğu değerlendirilen Kütahya’da bir çok vatandaşa gönderdiği...

EPDK’dan Çinigaz’a mesaj soruşturması

Enerji Günlüğü - EPDK Çinigaz tarafından gerçekleştirilen ve mevzuat hükümlerine aykırı olduğu değerlendirilen Kütahya’da bir çok vatandaşa gönderdiği kısa mesajlar için soruşturma başlattı.

Kütahya’da gaz arzının durdurulması koşullarının meydana gelmemesine ve bildirim şartlarının uygun olarak sağlanmamasına karşın, Kütahya’da faaliyet göstermekte olan dağıtım şirketi Çinigaz Doğal Gaz Dağıtım San. ve Tic. A.Ş. (Çinigaz) tarafından tüketicileri mağdur edecek şekilde bir bildirim yapılmasını mevzuat hükümlerine aykırılık olarak değerlendiren EPDK, doğalgaz piyasası ilgili mevzuat hükümlerinin ihlali kapsamında incelenmesi kapsamında soruşturma başlattı.

VATANDAŞI TEDİRGİN ETMEYE HİÇBİR ŞİRKETİN HAKKI YOK

Konuyu değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “ EPDK’nın gözü 24 saat sektörün üzerinde. Hiçbir şirketin ciddiyetten uzak, lakayt davranmaya ve vatandaşı tedirgin edecek mesajlar gönderip onları mağdur etmeye hakkı yok. 81 ilimizdeki vatandaşlarımıza doğal gaz konforunu ulaştırmak için çok çalıştık. Hiçbir şirket vatandaşımızın doğal gaz konforunu sıkıntıya dönüştürecek adım atamaz. Kimsenin vatandaşımızı mağdur edecek “hata” yapma lüksü yok. Soruşturmayı açtık ve gereken neyse yapacağız. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Umarım bu olaydan bütün sektörümüz gereken dersi çıkartır” açıklamasında bulundu. 

CİNİGAZ ÇOK SAYIDA VATANDAŞA KISA MESAJ GÖNDERDİ

Çinigaz Doğal Gaz Dağıtım San. ve Tic. A.Ş. (Çinigaz) tarafından Kütahya’da ikamet etmekte olan çok sayıda vatandaşa “Aboneliğinize ait borcunuzdan dolayı doğalgazınız kesileceğinden lütfen Çinigaz’a müracaat ediniz. Ödeme yaptıysanız lütfen bu mesajı dikkate almayınız.” şeklinde kısa mesaj ile bilgilendirme yaptı.

Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında doğalgaz arzının durdurulabileceği durumlar ve bu durumlarda gaz arzının durdurulacağının abonelere bildirim şekli şöyle:

  • Ödenmemiş tüketim faturalarına esas tüketim miktarının 50 m³’ü geçmesi, 
  • Faturanın son ödeme tarihinden itibaren on beş gün içerisinde ödenmemesi, 
  • Fatura borcundan dolayı doğal gaz kesintisi yapılacağının en az üç gün önceden bir tanesi adrese ihbarname olmak kaydıyla kısa mesaj, telefon, e-posta, ihbarname, fatura altında bildirim vb. yöntemlerden de en az ikisi yoluyla haber verilmesi. 
Önceki ve Sonraki Haberler