1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK'dan elektriğe kayıp kaçak kaynaklı zam yok açıklaması

EPDK'dan elektriğe kayıp kaçak kaynaklı zam yok açıklaması

Enerji Günlüğü - EPDK, elektrik faturalarında kayıp kaçak kaynaklı herhangi bir artışın söz konusu olmadığını açıkladı.Enerji Piyasaları Düzenleme...

EPDK'dan elektriğe kayıp kaçak kaynaklı zam yok açıklaması

Enerji Günlüğü - EPDK, elektrik faturalarında kayıp kaçak kaynaklı herhangi bir artışın söz konusu olmadığını açıkladı.

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu, bugün bazı gazetelerde çıkan elektrik faturalarına kayıp kaçak kaynaklı zam yapılacağına dair haberleri yalanlayan bir açıklama yaptı. EPDK, 2016’dan 2017’ye geçişte kayıp kaçakta azalma olduğunu belirterek, elektrik faturalarında kayıp kaçak kaynaklı herhangi bir artışın söz konusu olmadığını ifade etti.

Açıklamada, "Bugün bazı gazetelerde elektrik faturalarına kayıp kaçak kaynaklı zam yapılacağına dair haberler yayımlanmıştır. Öncelikle belirtmek gerekir ki toplamda kayıp kaçak yükünde azalma söz konusudur. Bazı dağıtım şirketleri için -büyük tüketici çıkışlarından kaynaklı- kayıp kaçak hedeflerinde küçük oranda artış olsa da Türkiye ölçeğinde bakıldığında 2016’dan 2017’ye geçişte kayıp kaçakta azalma vardır. Sonuç olarak elektrik faturalarında kayıp kaçak kaynaklı herhangi bir artış söz konusu değildir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler