1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK’dan elektrik tedarik şirketlerine uyarı!

EPDK’dan elektrik tedarik şirketlerine uyarı!

Enerji Günlüğü - EPDK, serbest tüketicilerle imzaladıkları anlaşmaları maliyet artışı nedeniyle tek taraflı feshetmeye başlayan elektrik tedarik şirketlerini...

EPDK’dan elektrik tedarik şirketlerine uyarı!

Enerji Günlüğü - EPDK, serbest tüketicilerle imzaladıkları anlaşmaları maliyet artışı nedeniyle tek taraflı feshetmeye başlayan elektrik tedarik şirketlerini uyardı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son aylarda alım maliyetlerinin artmasıyla serbest tüketicilerle imzaladıkları anlaşmaları tek taraflı feshetmeye başlayan elektrik tedarik şirketlerine yazılı uyarıda bulundu. EPDK, maliyet artışlarının sadece bazı aylarda yaşandığını ve fevri hareket edilmemesi gerektiği vurguladı.

Bu fesihlerin piyasadaki güveni zedeyebileceği ve piyasada uzun vadeli ilişkinin korunması için mevcut anlaşmalara riayet edilmesi gerektiği uyarısı yapan EPDK, "“Mevcut ikili anlaşmaların zamanından önce ve tek taraflı olarak, piyasada güveni zedeleyebilecek şekilde feshedilmesi talepleri olduğu bilgisi kuruma ulaşmıştır. İstikrarlı ve öngörülebilir bir elektrik piyasasının oluşturulması, tedarikçiler ile tedarikçisini seçme hakkına sahip serbest tüketiciler arasında daha uzun dönemli ve sağlıklı ticari ilişkilerin sürdürülmesi için özellikle mevcut ikili anlaşmalar konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekir.” ifadesine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler