1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EPDK`dan gaz dağıtıcısına tarife hesaplama açıklaması

EPDK`dan gaz dağıtıcısına tarife hesaplama açıklaması

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (Kurul), doğalgaz dağıtım şirketlerinin tarife hesaplama usul ve esaslarını anlamaları için yeni...

EPDK`dan gaz dağıtıcısına tarife hesaplama açıklaması

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (Kurul), doğalgaz dağıtım şirketlerinin tarife hesaplama usul ve esaslarını anlamaları için yeni bir karar aldı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) yapılan açıklamaya göre, Kurul, 03 Temmuz 2013 tarihli toplantısında 22 Aralık 2011 tarih ve 3580 sayılı “Doğal Gaz Dağıtım Şirketleri İçin Tarife Hesaplama Usul ve Esasları” na ilişkin Kurul Kararının 10'uncu maddesinin 7'inci fıkrasının son cümlesinin, bazı doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından net olarak anlaşılmadığına hükmetti. Bu yüzden söz konusu hükmün açıklanması (tavzih) amacıyla yeni bir karar alındı. İşte o karar:

"İlgili fıkradaki; 'Bu tutarın hesaplanmasında kullanılan Düzenlenmiş Varlık Tabanı ve Şebeke Harici Düzenlenmiş Varlık Tabanı ile reel makul getiri oranları aynı dönemsel bazda değerlendirilir'hükmündeki, (aynı dönemsel bazda değerlendirme) ile kastedilen; doğal gaz dağıtım şirketlerinin tarife çalışmalarında makul getiri tutarının hesaplanmasında, Kurul tarafından kabul edilen reel makul getiri oranından (RMGO) hareketle, RMGO/(1+RMGO/2) eşitliği ile bulunan oranın kullanılmasıdır."

Önceki ve Sonraki Haberler