1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK’dan iki şirkete 1’er milyon TL’lik ceza

EPDK’dan iki şirkete 1’er milyon TL’lik ceza

Enerji Günlüğü - Yönetmeliklere aykırı iş ve işlemleri gerekçesiyle Şubat Petrol Ürünleri ve Hızpet Enerji İnşaat Nakliyat Petrol şirketlerine 1’er...

EPDK’dan iki şirkete 1’er milyon TL’lik ceza

Enerji Günlüğü - Yönetmeliklere aykırı iş ve işlemleri gerekçesiyle Şubat Petrol Ürünleri ve Hızpet Enerji İnşaat Nakliyat Petrol şirketlerine 1’er milyon TL’lik idari para cezası kesildi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) çeşitli tarihlerde yaptığı istasyon denetimlerinde bazı yönetmelik dışı durumlar tespit edildi. Denetimler sonucunda Hızpet’in çok sayıda bayiye yönetmelik dışı akaryakıt ikmali yaptığı, Şubat Petrol’ün ise yer altına gizlenmiş 5 akaryakıt tankı bulundurduğu tespit edildi. 

Hızpet Enerji İnşaat Nakliyat Petrol Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin açılan soruşturma çerçevesinde Kuruma süresi içinde yazılı savunmada bulunmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine EPDK, Hızpet Enerji hakkında 1 milyon 39 bin 300 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi. 

BAY/939-82/32176 sayılı istasyonlu bayilik lisanlı Şubat Petrol Ürünleri Madeni Yağ Taşımacılık Otomotiv Turizm İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi hakkında da 1 Milyon TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Konunun kaçakçılık suçlarından biri olması sebebiyle bu fiil için verilen idari para cezasına karşı yargı yoluna başvurulmasının tahsil işlemlerini durdurmayacak. 

İki şirkete ulaştırılamayan idari para cezası kararları, Resmi Gazete ilanı yoluyla tebliğ edildi. Şirketlerin ceza tutarlarını 60 gün içerisinde EPDK’ya ait hesaba yatırmaları gerekiyor. Süresi içerisinde yatırılmaması halinde söz konusu idari para cezaları ilgili vergi daireleri aracılığıyla tahsil edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler