1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK’dan kesinti mağdurlarına müjde!

EPDK’dan kesinti mağdurlarına müjde!

Enerji Günlüğü - Elektrik kesintileri nedeniyle tüketicilere tazminat ödeme dönemi 1 Ocak’ta başlamıştı. Uygulamaya konulan yeni yönetmelikle birlikte,kesinti...

EPDK’dan kesinti mağdurlarına müjde!

Enerji Günlüğü - Elektrik kesintileri nedeniyle tüketicilere tazminat ödeme dönemi 1 Ocak’ta başlamıştı. Uygulamaya konulan yeni yönetmelikle birlikte,kesinti süresinde eşiği aşan şirket, tüketiciye tazminat ödemek zorunda kalacak. Kesintinin, nedeni, kaynağı ve süresine ilişkin veriler esas alınarak, tüketicinin zararının tazmin edilmesi hedefleniyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, bugün yaptığı açıklamayla uygulamanın detaylarını ve zararını tazmin etmek isteyen tüketicilerin izlemesi gereken yolu anlattı. Açıklamada, zorunlu haller ve güvenlik nedeniyle meydana gelen kesintilerin dışında, imar alanı içinde 56 adet ve imar alanı dışında 72 adetten fazla kesintiye maruz kalan kullanıcıların, 31 Mart tarihine kadar tazminat talebinde bulunması gerektiğine dikkat çekildi.

Tazminat miktarı, yönetmelikte belirlenen formüle göre hesaplanarak, 2012 yılı kesintileri için üçte bir oranında ödenecek ve ödeme, kullanıcının faturasından düşülecek. Kullanıcının aboneliğini iptal etmesi durumunda ise def’aten tahsil edilecek. Bir dağıtım bölgesindeki kullanıcılara ödenecek toplam tazminat miktarının üst limiti ise, o yılın gelir tavanı tutarının yüzde biri olacak. Hesaplanan tutarın bu limiti geçmesi halinde, her bir kullanıcıya ödenecek tazminatlar oransal olarak azaltılarak bu limite eşitlenecek. Hem kesinti süreleri, hem de kesinti sayıları bakımından tazminat hak eden kullanıcıya yüksek olan ödenecek. Kullanıcıya ödenen tazminatlar ise, kullanıcının kendi hatasından kaynaklanmaması kaydıyla, kendisine ait teçhizatta ortaya çıkan zararın talep edilmesi yönündeki haklarını ortadan kaldırmayacak. Yani kullanıcı, hem tazminatını alıp, hem de kesintiden zarar gören cihazının zararını dağıtıcı şirkete ödetebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler