1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK`dan Koç Grubu`nun Aygaz şirketine lisans iptali

EPDK`dan Koç Grubu`nun Aygaz şirketine lisans iptali

Enerji Günlüğü- Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Resmi Gazate'de 22 Eylül 2013'de yayımladığı ilan ile Aygaz'ın depolama lisansını sonlandırdı.Karar...

EPDK`dan Koç Grubu`nun Aygaz şirketine lisans iptali

Enerji Günlüğü- Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Resmi Gazate'de 22 Eylül 2013'de yayımladığı ilan ile Aygaz'ın depolama lisansını sonlandırdı.

Karar çerçevesinde, Koç Grubu'na ait Aygaz Anonim Şirketi'nin LPG depolama lisansı sona erdirildi.

EPDK 7 LİSANSI DAHA İPTAL ETTİ

EPDK ayrıca, EÜAŞ ve Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi AŞ'nin üretim lisansını, Marmara Pamuklu Mensucat Sanayi Ticaret ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin de otoprodüktör lisansını sona erdirdi. Kurul ayrıca, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 3 şirketin madeni yağ lisansını, 1 şirketin de dağıtıcı lisansını sonlandırdı.

EÜAŞ'ın özelleştirilen Kangal Termik Santrali'ne ait lisansı son erdirilirken, Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi AŞ'nin  İzmir ili Aliağa içesinde kurulması hedeflenen doğalgaz santralinin de lisansı iptal oldu. 

yayımlanan ilana göre Marmara Pamuklu Mensucat Sanayi Ticaret ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne 78,5 MW'lık doğalgaz kojenerasyon santrali için üretim lisansı veren EPDK, firmanın otoprodüktör lisansını iptal etti.

Gatek Petrol Ürünleri Otomotiv Geri Dönüşüm Kimya Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Odaman Ticaret Mehmet Özer Odaman, Detay Taşıt Yedekleri Madeni Yağlar Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin madeni yağ lisanslarını iptal eden EPDK, Ozan Enerji LPG Akaryakıt Dağıtım ve Nakliye Ticaret Anonim Şirketi'nin de dağıtıcı lisansını iptal etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler