1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK’dan lisans başvurularıyla ilgili duyuru

EPDK’dan lisans başvurularıyla ilgili duyuru

EPDK, 2 Aralık’tan önce mevcut olan üretim veya otoprodüktör lisanslarını, önlisanslarını ya da lisans başvurularını sonlandırmak ya da tadil etmek isteyenlerin 2 Şubat 2021’e kadar başvurmaları gerektiğini açıkladı.

EPDK’dan lisans başvurularıyla ilgili duyuru

Enerji Günlüğü - EPDK, 2 Aralık’tan önce mevcut olan üretim veya otoprodüktör lisanslarını, önlisanslarını ya da lisans başvurularını sonlandırmak ya da tadil etmek isteyenlerin 2 Şubat 2021’e kadar başvurmaları gerektiğini açıkladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2 Aralık 2020 tarihinden önce mevcut olan üretim veya otoprodüktör lisanslarını, önlisanslarını ya da lisans başvurularını sonlandırmak ya da kurulu güç düşümü suretiyle tadil etmek isteyen tüzel kişilerin, 2 Şubat 2021 tarihi mesai bitimine kadar  başvuruda bulunmaları gerektiğini açıkladı. Açıklamaya göre başvurular EPDK internet sitesi Başvuru Sistemi üzerinden elektronik olarak yapılacak. 

EPDK sözkonusu açıklamayı 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun Geçici 29. maddesi kapsamında yaptı. 2/12/2020 tarihli ve 31322 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7257 sayılı “Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 45 inci maddesi kapsamında, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununa; “(1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bu Kanun kapsamında mevcut olan üretim veya otoprodüktör lisanslarını, önlisanslarını ya da lisans başvurularını sonlandırmak ya da kurulu güç düşümü suretiyle tadil etmek isteyen tüzel kişilerin bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden iki ay içerisinde Kuruma başvurmaları hâlinde lisansları, önlisansları veya lisans başvuruları sonlandırılarak ya da tadil edilerek teminatları ilgisine göre kısmen veya tamamen iade edilir.” hükümlerini içeren Geçici 29 uncu madde eklendi. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler