1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK’dan para cezaları

EPDK’dan para cezaları

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilen bir LPG şirketinin madeni yağ lisansını iptal ederken,...

EPDK’dan para cezaları

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilen bir LPG şirketinin madeni yağ lisansını iptal ederken, 11 akaryakıt dağıtım şirketine 3 milyon 760 bin 756 lira para cezası kesti.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan ilanlara göre EPDK mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilen bir şirketin madeni yağlar lisansını iptal etti, 11 şirket ve bayiye Kurul kararı ile 3 milyon 760 bin 756 lira para cezası kesti ve 6 şirket ve bayiden de yazılı savunma istedi. Bir şirkete ise ihtarda bulundu.

KAYA PETROL’E LİSANSI İPTALİ

Kaya Petrol, şirketinin madeni yağ lisansı iptal edildi. Piyasa faaliyetinde bulunamayacak bu şirket aynı zamanda 67.692 TL. tutarındaki idari para cezasına çarptırıldı.

11 ŞİRKETE PARA CEZASI

EPDK mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilen 20 şirket ve bayiye Kurul kararı ile para cezası kesti. Buna göre para cezası kesilen şirketler: Menderes Tarım, Öz Atahan Petrol, Z Petrol, Güneri Petrol, Abdulkerim Çiftçi, Nart Petrol, Osman Petrol, Öztürk N-F Gres, Raman Akaryakıt, Özmuspet Petrol, Sunasel Petrol,

6 ŞİRKETTEN YAZILI SAVUNMA İSTENDİ

EPDK mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilen 6 şirket ve bayiden yazılı savunma istedi.

Yazılı savunması istenen şirketler: Gür-pet Petrol, Arhan Petrol, Güven Akaryakıt, Sey-Pet Petrol, Vipet Akaryakıt Çorum ve Samsun bayilikleri.

Önceki ve Sonraki Haberler