1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK'dan petrol piyasasında 3 şirkete lisans!

EPDK'dan petrol piyasasında 3 şirkete lisans!

Enerji Günlüğü - EPDK, petrol piyasasında 1 şirkete dağıtıcı lisansı verirken 1 şirkete madeni yağ lisansı ve 1 şirkete de ihrakiye teslim lisansı...

EPDK'dan petrol piyasasında 3 şirkete lisans!

Enerji Günlüğü - EPDK, petrol piyasasında 1 şirkete dağıtıcı lisansı verirken 1 şirkete madeni yağ lisansı ve 1 şirkete de ihrakiye teslim lisansı verdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) petrol piyasasında 1 şirkete dağıtıcı lisansı verirken 1 şirkete madeni yağ lisansı ve 1 şirkete de ihrakiye teslim lisansı verdi. Kurum ayrıca, 8 şirketin lisansını da sona erdirdi.  

Buna göre EPDK, Blue Akaryakıt Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 15 yıl süre ile dağıtıcı lisansı, Semerkan Denizcilik ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi'ne 15 yıl süre ile ihrakiye teslim lisansı ve Prodel Endüstriyel Yağlar ve Kimyasallar Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne 10 yıl süre ile madeni yağ lisansı verdi.  

Kurum ayrıca, Msg Petrokimya İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ, Sann Madeni Yağ Geri Dönüşüm Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Egzol Madeni Yağlar Sanayi ve Ticaret AŞ ve Bilkim Petrokimya Sanayi ve Ticaret AŞ'nin madeni yağ lisanslarını sona erdirirken, Yörpet Akaryakıt Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ, Lukoil Eurasia Petrol AŞ ve İmen Petrolcülük Dış Ticaret AŞ'nin de dağıtıcı lisanslarını sona erdirdi. Bununla birlikte, Armarin Denizcilik Turizm İnşaat Tekstil Dış Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi'nin ihrakiye teslim lisansı Kurul tarafından sona erdirildi.  

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasasında ise Sorgungaz Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne 15 yıl süre ile LPG dağıtıcı lisansı verilirken, Sorgun As-Gaz Tüp Dolum Sanayi ve Ticaret AŞ'nin de LPG dağıtıcı lisansı sona erdirildi.  

DOĞALGAZ'DA İKİ ŞİRKETE İTHALAT LİSANSI 

EPDK ayrıca, doğalgaz piyasasında iki şirkete ithalat lisansı verdi. Bunlardan Global Maden Doğalgaz Petrol ve Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 10 yıl süre ile Spot LNG doğalgaz ithalat lisansı ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) 30 yıl süre ile doğalgaz ithalat lisansı verildi.  

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler