1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK’dan Türkoil’e 2.5 milyon TL ceza

EPDK’dan Türkoil’e 2.5 milyon TL ceza

Enerji Günlüğü - Türkoil Petrol’e bayilerde mevzuat dışı hareket edildiği gerekçesiyle 2 milyon 550 bin TL idari para cezası kesildi.Enerji Piyasası...

EPDK’dan Türkoil’e 2.5 milyon TL ceza

Enerji Günlüğü - Türkoil Petrol’e bayilerde mevzuat dışı hareket edildiği gerekçesiyle 2 milyon 550 bin TL idari para cezası kesildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) yaptığı açıklamaya göre, Türkoil Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret Ve Dağıtım Anonim Şirketi’ne, iki bayisinde otomasyon sistemine müdahale edilmesi, otomasyona kayıtlı olmayan tanktan yakıt ikmali yapılması, otomasyon sisteminin çalışmaması gibi aykırılıkların tespit edilmesiyle soruşturma açıldı. Açılan soruşturmalar sonunda şirkete toplamda 2.5 milyonluk idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Kurul kararına göre, 19 Mayıs 2010 tarihli ve DAĞ/2559-7/27698 sayılı dağıtıcı lisansı sahibi Türkoil Petrol Ürünleri Şirketi’ne, bayisinin otomasyon sistemine müdahale etmesi, otomasyon sisteminin doğru ve sağlıklı çalışmamasına rağmen satış yapması ve bayisinin izinsiz müdahalelerini Kuruma bildirmemesi ile ilgili olarak 1 milyon 700 bin TL para cezası kesildi.

Kurulun diğer kararına göre ise Türkoil’e, bayisi Abdulkadır ARSLAN’ın akaryakıt istasyonunda 22 Şubat 2013 tarihinde yapılan denetimde tespit edildiği üzere bayisinin otomasyon cihazına bağlı olmayan tanktan akaryakıt ikmali yapması, otomasyon sistemine müdahale etmesi, otomasyon sisteminin çalışmaması ve bayide tespit edilen aykırılıkların Kuruma bildirilmemesi ile ilgili olarak 850 bin TL daha idari para cezası kesildi.

Toplamda 2 milyon 550 TL para cezası alan Türkoil’in bugünden itibaren 60 gün içerisinde EPDK’ya ait banka hesabına yatırması gerekiyor. Şirket ayrıca 60 gün içerisinde Kurul Kararı aleyhine İdare Mahkemesinde dava açma hakkına sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler