1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK`den 7 şirkete 5.3 milyon TL ceza

EPDK`den 7 şirkete 5.3 milyon TL ceza

Enerji Günlüğü – Akaryakıt sektörü mevzuatına aykırılıklar nedeniyle yedi şirkete 5 milyon 270 bin lira para cezası verildi. EPDK ayrıca 27 şirketten...

EPDK`den 7 şirkete 5.3 milyon TL ceza

Enerji Günlüğü – Akaryakıt sektörü mevzuatına aykırılıklar nedeniyle yedi şirkete 5 milyon 270 bin lira para cezası verildi. EPDK ayrıca 27 şirketten yazılı savunma istedi ve 74 şirkete de ilanen tebligatta bulundu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul) ilgili 109 adet kararını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu.

Buna göre, otomasyon sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmaması, otomasyon verileri ile ödeme kaydedici cihaz verilerinin birbirini tutmaması ve lisanssız jet yakıtı ikmali gibi nedenlerle, Kebir Petrol, Z Petrol Enerji, Acıbadem Akary7 şirkete 5 milyon 270 bin lira idari para cezası verdi. 

EPDK 2015 Yılı Yurt İçi Kaynak Bilgileri Beyanı'nı göndermedikleri belirlenen 74 şirkete gönderilen tebligatların Kurum'a iade edilmesi, tebligat için başka adres tespit edilememesi nedeniyle muhtelif sayı ve tarihli tebligatları, ilgili kanun gereğince ilanen tebliğ etti.

Ayrıca EPDK, bayilik lisansının verdiği haklar dışında yeniden satış amaçlı akaryakıt satışı gerçekleştirmekten, dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmesi, Kurum'a bildirim yapma yükümlülüklerini yerine getirmemesi gibi nedenlerle 27 şirketten 15 gün içerisinde yazılı savunmalarını göndermelerini istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler